Головна » 2019 » Березень » 29 » Біологічний квест
09:13
Біологічний квест

27 березня 2019 рорку  на базі КЗ «Середня загальноосвітня школа № 30»   пройшов біологічний квест.  Захід був проведений спільно з ініціативною групою біолого-екологічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара під керівництвом завідуючої кафедри біохімії та фізіології, доктора біологічних наук, професора  Ушакової Г.О.  Учасниками квесту були учні 10-11-х класів закладів загальної середньої освіти міста: № 25, 30, 44,  технічного ліцею, НВО-ліцею НІТ. Команди змагалися на 4-х  станціях за розділами «Біохімія»  та «Фізіологія».  Учні мали змогу відчути себе справжніми науковцями, попрацювати з лабораторним обладнанням, знайти відповіді на складні запитання, проявити власну креативність та вміння працювати в команді.

Ушакова Г.О. провела майстер-клас з питань гуморальної регуляції  організму людини та особливостей гомеостатичних процесів.

Переможцем біологічного квесту стала команда СЗШ № 44, знавці біології НВО-ліцею НІТ посіли ІІ місце,  технічного ліцею – ІІІ місце. Всі учасники квесту отримали набори «Юний мікробіолог» та солодкі подарунки.

Завідуюча кафедри біохімії та фізіології ДНУ Ушакова Г.О. провела профорієнтаційну бесіду, розповіла учням про цікаві спеціальності, які є на кафедрі біолого-екологічного факультету університету. Неабиякий інтерес учні виявили до предметів, що викладаються на факультеті. Було багато питань щодо предметів ЗНО, які необхідно скласти для вступу на спеціальність, щодо  майбутніх місць роботи та видатних випускників кафедри. Найбільш амбітні майбутні абітурієнти цікавилися Нобелевськими лауреатами з фізіології за останні роки та їх  розробками.
Переглядів: 262 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar