Головна » 2017 » Листопад » 16 » Демократизація української освіти
13:23
Демократизація української освіти

28.09.2017 року  вступив у дію новий Закон «Про освіту», основним  завданням якого є демократизація освітнього процесу в Україні. В ході реалізації цього закону відбулися докорінні зміни в роботі керівних органів управління освітою. Зараз методичний кабінет департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради здійснює науково-методичний супровід організації освітнього процесу в школі та забезпечує методичний сервіс різних категорій педагогічних працівників, одним з напрямків якого є інформування та надання методичної допомоги адміністрації шкіл міста щодо реалізації державної освітньої політики в освітніх закладах м. Кам`янського.

Відповідно до річного плану роботи методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань, за ініціативою завідуючої методичним кабінетом Ващенко В.А. 15.11.2017 року на базі СЗШ №34 (директор Клюєвська О.П.) була організована зустріч заступників директорів з навчально-виховної роботи освітніх закладів міста з доцентом кафедри освітнього менеджменту КВНЗ «ДОІППО», кандидатом філософських наук Безеною І.М.

Під час заходу розглядалися питання організації контрольно-аналітичної діяльності адміністрації шкіл міста відповідно до нового Закону «Про освіту», ліцензування освітніх закладів та приведення ділової документації  шкіл у відповідність до нового законодавства.

Під час діалогу з науковцем відпрацьовувались практичні кроки втілення принципів демократизації української освіти у всі аспекти діяльності освітніх закладів м. Кам`янського.
Переглядів: 374 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar