Головна » 2017 » Березень » 15 » День планетаріїв
09:55
День планетаріїв

13 березня у ДНЗ №8 «Теремок» (зав.Чумаченко Л.І.) проведено День планетаріїв.

Мета заходу — ознайомлення педагогів та батьківської громадськості з діяльністю планетаріїв, пропагування знань з астрономії у міжнародний день планетаріїв.

У недалекому минулому проблем дошкільної астрономії не існувало, тому що її просто не було і ніхто не сприймав її всерйоз. За замовчуванням вважалося, що дошкільнята до астрономії не доросли і з їхного навколишнього світу (кімната, будинок, вулиця, місто і т.д.) Всесвіт беззастережно виключався. Але з часом ситуація змінилася, зараз не тільки можна, а й потрібно розглядати дошкільну астрономію як один з перспективних напрямків дидактичної астрономії.

Педагоги розповідали малятам про планети та зірки, про місце Землі у Сонячній системі, звернули увагу на те, які величезні простори нашої галактики, і водночас яка вона крихітна у безмежному Всесвіті.

Впродовж дня з дітьми проведена робота

І дорослі, і батьки погодилися, що маленькі діти хочуть більше дізнатися про Всесвіт, і з задоволенням будуть слухати розповіді про неї і грати в астрономічні гри.

Ознайомлення з захоплюючої наукою про природу - це свого роду інтелектуальний подарунок дітям, мотив до розвитку їх допитливості, появи у них стійкого інтересу до навчання.

Фото

Переглядів: 441 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar