Головна » 2016 » Листопад » 28 » Діапазон партнерства заради читання
11:32
Діапазон партнерства заради читання
23.11.2016 на базі юнацького відділу центральної міської бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка за ініціативою Департаменту з гуманітарних питань міської ради  (директор Онищенко Т.Я.) відбувся інформаційно-методичний круглий стіл «Діапазон партнерства заради читання». Методист з бібліотечних фондів при департаменті  з гуманітарних питань Ніна Заїка у вступному слові  ознайомила шкільних бібліотекарів з планом роботи круглого столу та зробила наголос на методичному аспекті співпраці з соціальним партнером, яким виступає ЦМБ міста заради читання, яке пронизує усі сфери життєдіяльності людини та є основою освітньої, пізнавальної, інформаційної та професіональної сфери її діяльності.
Директор центральної міської бібліотеки  Тетяна Герасюта презентувала історико-краєзнавчий проект   «То є Кам’янське». Цікавинкою заходу стала зустріч з дослідником голодоморів в Україні Вірою Аннусовою, яка поділилась своїми спогадами про ті часи. «Розсекречена пам’ять» - таку назву має дослідження пані Віри, що достовірно, за свідченнями очевидців, реставрує справжній хід страшних сторінок голодомору 1932-1933 років.  Розповідь  Віри Аннусової  справила незабутнє враження на всіх присутніх.

Підводячи підсумки круглого столу, бібліотекарі  загальноосвітніх навчальних закладів міста хвилиною мовчання вшанували пам'ять наших співвітчизників, трагічно загинувших в часи голодомору та разом  запалили свічку  Пам’яті, щоб  кожен пам’ятав про ті страшні для нашого народу часи.

Круглий стіл  з проблем партнерства заради читання розширив діапазон співпраці між бібліотеками навчальних закладів міста та центральною міською бібліотекою у справі виховання підростаючого покоління громадянами і патріотами, які багато читають та прагнуть, щоб трагічні сторінки історії нашого народу ніколи не повторились.
 
Переглядів: 376 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar