Головна » 2018 » Липень » 3 » Дискусія з питань цінностей, які формує дошкілля
13:54
Дискусія з питань цінностей, які формує дошкілля

Місцевим осередком Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» у Дніпропетровській області узагальнено матеріали дискусії з питань цінностей, які формує дошкілля. Опитування проводилося із залученням директорів та вихователів-методистів ЗДО, спеціалістів інклюзивно-ресурсних центрів, голів батьківських комітетів міста Кам’янське та спеціалістів в галузі дошкільної освіти міст Новомосковськ, Синельникове, Дніпро та Криворізького району. Робота проведена для участі у проекту «Вiдображення: цінності німецької та української дошкільної освіти у взаємному порівнянні» https://www.facebook.com/groups/1713844132042366/.

У  дошкільному віці діти засвоюють базові цінності про добро і зло, правду і брехню, доброту й жорстокість, жадібність і щедрість тощо. Професійна майстерність педагогів полягає в умінні сформувати в дітей ціннісне ставлення до навколишнього світу, а найперше — до природи, рукотворного світу й людини. Основнезавдання педагогів — м’яко скерувати розвиток дітей, аби в майбутньому їхня життєдіяльність і ставлення до оточення базувалися на стійких ціннісних орієнтаціях.

У звіті Попової Юлії Петрівни, заступника начальника відділу освіти департаменту з гуманітарних питань, голови місцевого осередку ВГО «АПДО» (посилання) визначено такі цінності, які супроводжують дошкільне дитинство, проаналізовано доцільність та ефективність форм роботи, які ми дорослі, використовуємо для формування цінностей. Педагоги, батьки та управлінці міста Кам’янське висловили своє бачення освітніх заходів, що сприяють формуванню цінностей, які обрані як пріоритетні і розмірковують над питанням: чого не вистачає сучасній дошкільній освіті, щоб формування цінностей дошкільного дитинства було пріоритетним?

Фото

Від того, наскільки кожен з нас усвідомить сутність, важливість та глибину цінностей демократії, залежатиме те світло, яке виведе нас на новий рівень: вільна людина – розвинене громадянське суспільство – сильна держава.

Переглядів: 361 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar