Головна » 2017 » Лютий » 15 » Друге засідання керівників шкільних музеїв
15:10
Друге засідання керівників шкільних музеїв

Згідно з  річним планом роботи методкабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради на 2016-2017 навчальний рік на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №28» Кам'янської міської ради (директор Сафонова І.В.) відбулося засідання міського методичного об’єднання керівників шкільних  музеїв  за темою: «Роль шкільного музею в організації виховної діяльності навчальних закладів, використання можливостей Концепції національно-патріотичного виховання учнівської молоді».

В його роботі взяли участь керівники музеїв навчальних та позашкільних закладів, технікумів, училищ.  Засідання відкрила методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, координатор мережі музеїв при закладах освіти міста Долина Лариса Миколаївна. Вона ознайомила присутніх з планом роботи засідання методичного об’єднання, проаналізувала  його роботу за І семестр 2016-2017 н.р., ознайомила з наказами департаменту освіти і науки Дніпропетровської міської ради «Про підсумки обласного туру Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина – Україна» та департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради «Про підсумки міського етапу Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв при закладах освіти «Край, в якому я живу», привітала переможців.   

У теоретичному блоці засідання були розглянуті питання: «Особливості роботи керівників музеїв зі шкільними дитячими організаціями, органами самоврядування по формуванню особистісного ставлення до історії та пам’яті народу», «Розробка та впровадження інноваційних технологій та нетрадиційних методів музейної педагогіки в діяльність шкільних музеїв»,«Розвиток в учнів активної громадянської позиції шляхом залучення до науково-дослідницької  та просвітницької роботи через шкільні музеї (індивідуальна робота, гуртки, факультативи)», «Організація  пошукової роботи, роботи з  архівними матеріалами Ради музею», з якими виступили: Бублейник Н.М., керівник  міського методичного об’єднання керівників шкільних музеїв, керівник етнографічного музею «Обереги» СЗШ №28, Юрченко Т.В., керівник педагогічного музею гімназії №39, Бєлянінова А.М., керівник музею історії школи та Запорізького козацтва СЗШ №10,   Пацюк С.О., керівник музею с.Карнаухівка СЗШ №38.

У практичному блоці  керівник етнографічного музею «Обереги» СЗШ №28 Бублейник Н.М. показала, як експозиції музею та окремі  експонати можуть використовуватися для проведення обрядових дійств в межах та поза межами  шкільного музею,  представила його нові поповнення  за 2016 рік,  які передали мешканці селища Романкове та учні 9-А класу. Особливий інтерес у учасників засідання викликали роботи учениць - вишивальниць   (керівник вчитель обслуговуючої праці Худолєєва Л.О.) і  художниці Бондаренко Наталії, учениці 9 класу. По   завершенню  роботи практичного блоку заступник директора з навчально-виховної роботи СЗШ №28 Франделіус Н.Ю. провела релаксаційну психологічну гру «Цінність», яка  сконцентрувала увагу присутніх на ціннісних пріоритетах  життя та дала наснагу на подальшу творчу педагогічну роботу.

Закінчуючи засідання, Долина Л.М., методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, ознайомила присутніх з рекомендаціями другого засідання міського методичного об’єднання керівників шкільних музеїв, подякувала адміністрації СЗШ  №28 за організацію та теплий, дружній прийом.
Переглядів: 396 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar