Головна » 2018 » Листопад » 14 » Екологічне свято в НВК-академічному ліцеї №15
10:25
Екологічне свято в НВК-академічному ліцеї №15

9 листопада в НВК-академічному ліцеї №15 (директор Ніколаєнко Л.П.) відбулося екологічне свято. Учні ліцею взяли участь в еко-освітньому проекті «Компола», який був започаткований київськими школярами Микитою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк, підтриманий міністром освіти і науки України Лілією Гриневич та міністром екології та природних  ресурсів України Остапом Семераком. За підсумками конкурсу заклад  увійшов до числа переможців проекту та отримав у подарунок компостер. Зараз проект вже успішно реалізований у 32 навчальних закладах різних куточків України.

У кожній  шкільній їдальні   збираються щодня відходи від овочів та фруктів. Щоб не викидати їх на смітник,  встановлюють спеціальний бак –компостер, в якому очистки перетворюються на компост. Компост – це органічне добриво, яке необхідне для підживлення рослин.

Еко-освітні проекти, в яких беруть участь учні,  спрямовані на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання.

У заході взяли участь вчителі біології шкіл лівобережжя з учнями-слухачами МАН, студенти Кам’янського державного енергетичного технікуму.
Переглядів: 265 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar