Головна » 2017 » Березень » 21 » Фінал міського конкурсу «Грація та пластика»
23:35
Фінал міського конкурсу «Грація та пластика»

17 березня проведено фінал міського конкурсу «Грація та пластика» за технологією М.Єфименка «Горизонтальний пластичний балет» в рамках проведення фестивалю «Гармонія руху». Конкурс організовано та проведено за ініціативи та при підтримці  департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради (директор Т.Я.Онищенко) з метою підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчої роботи шляхом впровадження інваріативної частини Базового компоненту дошкільної освіти в роботу дошкільних закладів, залучення дітей до здорового способу життя, формування стійких мотивацій до занять фізкультурою і спортом.

В фіналі конкурсу взяли участь команди 18 закладів дошкільної освіти, а саме: ДНЗ-ЦРД №1 «Ясочка», ДНЗ №3«Планета дитинства», СНВК № 5 «Дніпряночка», ДНЗ  №6 «Бджілка», ДНЗ №8 «Теремок», ДНЗ    №16 «Зірочка», ДНЗ №19 «Калинка», ДНЗ №23 «Дзвіночок», ДНЗ №34 «Незабудка», ДНЗ-ЦРД №35 «Попелюшка», ДНЗ-ЦРД №36«Джерельце», ДНЗ №37 «Веселка», ДНЗ №38 «Пізнайко», СДНЗ № 40 «Вогник», СДНЗ      №41 «Посмішка», ДНЗ №45 «Краплинка», дошкільні відділення НВК №26, та НВК «Гармонія».

Учасників конкурсу гостинно приймали педагогічний та дитячий колективи дошкільного навчального закладу – центру розвитку дитини № 35«Попелюшка». На урочистому відкритті фінальних змагань до присутніх з привітальним словом звернулися завідуюча Кучер В.І, а вихованці закладу розповіли про своє цікаве, спортивне життята побажали всім учасникам спортивних перемог.

Оцінювання виступів учасників конкурсу здійснювало незалежне, компетентне журі у складі головного спеціаліста відділу освіти департаменту з гуманітарних питань Попової Ю.П., тренера відділення з художньої гімнастики ДЮСШ № 4, майстра спорту Зікрач О., хореографа Будинку дитячої творчості Сягайло Н.А. Відповідно до Положення про міський конкурс оцінювання здійснювалось за десятьма критеріями, головним із яких було дотримання положень системи фізичного виховання та оздоровлення дітей, розроблених педагогом-новатором М.Єфименком. За загальною сумою балів було встановлено переможців конкурсу у наступних номінаціях:

  • «Кращий горизонтальний балет за технологією М.Єфименка» - команда ДНЗ –ЦРД № 36 «Джерельце» (зав. Тіткіна Л.І.);
  • «Оригінальність творчого задуму» - команда СДНЗ № 41 «Посмішка» (зав. Стратій Л.О.);
  • «Відчуття музики і музичне самовираження» - команда ДНЗ № 34 «Незабудка» (зав. Григорович О.С.);
  • «Кращий ігровий образ» - команда ДНЗ № 23 «Дзвіночок» (зав. Рутковська Т.В.);
  • «Краща хореографічно-спортивна композиція»–команда ДНЗ № 37 «Веселка» (зав. Повшенко Н.І.);
  • «Кращий командний виступ» – команда ДНЗ–ЦРД № 35 «Попелюшка» (зав. Кучер В.І.)

Переможці конкурсу нагороджені грамотами департаменту з гуманітарних питань та солодкими подарунками, а всі учасники конкурсу – дипломами та медалями. Педагогічний колектив ДНЗ-ЦРД №35 «Попелюшка» отримав грамоту департаменту з гуманітарних питань за впровадження інноваційних здоров`язбережувальних технологій та програм фізичного розвитку дошкільників, організацію фіналу міського фестивалю «Гармонія руху» (конкурс «Грація і пластика).

На закритті фестивалю директор департаменту з гуманітарних питань Онищенко Т.Я. наголосила, що проведений конкурс – це не лише змагання, а й яскраве дитяче свято, яке допомагає розкрити дитячі таланти. Проведення конкурсу надало можливість колективам закладів  дошкільної освіти поділитися творчим досвідом впровадження в практику роботи технології М.Єфименка, як синтетичного напрямку у фізичному вихованні дітей, який об`єднав позитивні риси художньої гімнастики,аеробіки, балету, акробатики, музичного заняття. А учасникам іглядачам - отримати естетичне задоволення від краси та  граційності юних конкурсантів.
Переглядів: 345 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar