Головна » 2019 » Квітень » 26 » «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках хімії в умовах реалізації Концепції нової української школи»
13:24
«Формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках хімії в умовах реалізації Концепції нової української школи»

24 квітня 2019 року на базу КЗ «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад»№3» Кам’янської міської ради (директор Нагай Л.В.) відбувся  міський семінар-практикум для вчителів хімії закладів загальної середньої освіти на тему: «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках хімії в умовах реалізації Концепції нової української школи».

Новий етап шкільної освіти безпосередньо пов'язаний з впровадженням компетентнісного підходу до формування змісту та організації освітнього процесу. Актуальність теми полягає у вдосконаленні загальної середньої освіти та спрямуванні, переорієнтації процесу навчання на розвиток особистості здобувача освіти, навчання його самостійно оволодівати новими знаннями.

Семінар відкрила  методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Чобанян С.О., яка  зосередила увагу на необхідності оновлювати арсенал педагогічних технологій, підвищувати професійну майстерність вчителя, доозброювати його новими знаннями, сучасними компетенціями, методами і технологіями, які б дозволили йому перебудувати освітній  процес відповідно до нових вимог і підходів. Директор закладу Нагай Л.В. презентувала концептуальну карту щодо формування у здобувачів освіти наукового світогляду, розвитку її творчого потенціалу задля успішної соціалізації в сучасному суспільстві.

Учасникам семінару було запропоновано практику ранкових зустрічей  з метою трансформації головних векторів розвитку Нової української школи в освітній процес основної та старшої школи.  Навчання  дією «Ранкові зустрічі – крокуємо разом до успіху!»

Вчитель хімії Ступак А.В. у теоретично-практичному модулі семінару показала майстер-клас «Використання сучасних освітніх технологій на уроках хімії з метою формування ключових компетентностей здобувачів освіти», основний акцент якого спрямований  на практичне застосування сучасних освітніх технологій, прийомів та методів.

Червоною стрічкою семінару  пройшло  питання сучасного покоління. Педагогам було запропоновано інформаційний вісник з елементами тренінгу: «Покоління Z: пошук способів взаємодії».

Завершився семінар відвідуванням ПАТ «Дніпровський меткомбінат».  Вчителі хімії міста мали змогу побувати  у  цеху МНЛЗ (конверторний цех) та цеху  випробовувань управління якості продукції, лабораторії комбінату.

Фото

Переглядів: 312 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar