Головна » 2019 » Квітень » 16 » «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти засобами біологічної освіти»
20:08
«Формування ключових компетентностей здобувачів освіти засобами біологічної освіти»

11 квітня 2019 року  на базі КЗ «Навчально-виховне об’єднання   «Ліцей нових інформаційних технологій – загальноосвітній навчальний заклад І – ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кам'янської міської ради (директор Сбоєва Л.І.)     відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань відбувся міський семінар-практикум для вчителів біології та екології  міста з теми:  «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти засобами біологічної освіти».

Семінар відкрила методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Чобанян С.О., яка акцентувала увагу на пріоритетних напрямках діяльності вчителів біології та екології  в умовах оновлення змісту освіти. Важливим є усвідомлення поняття компетентності в суспільстві, що базується на знаннях. Необхідно розуміти, яких саме компетентностей потрібно навчати і як.

В ході семінару-практикуму висвітлено питання  модернізації освітнього середовища  в умовах реалізації Концепції нової української школи,  презентовано організацію навчальної діяльності на засадах компетентнісного підходу, дослідно-експериментальну роботу вчителів природничих дисциплін ліцею.

Вчитель біології  Максимова С.К. ознайомила присутніх з проектною діяльністю. На розсуд учасників семінару були представлені проекти учнів    «Ліс – наше багатство» (6 клас), «Вирощування рослин методом гідропоніки»,  «Дослідження екологічного сліду людини» (10 клас), «Побутовий енергоменеджмент» (11 клас), відеопрезентацію проекту «Освіта через навколишнє середовище» (7 клас).

Використання інформаційних технологій  в освітньому процесі дозволяє підвищити мотивацію учнів до нього,  вчителю дозволяє реалізувати цілі та завдання з формування ключових компетентностей учнів. Для вчителів біології міста було проведено майстер-класи «Використання інфографіки для розвитку екологічної компетентності»,  «Інформаційне забезпечення розвитку екологічної компетентності педагога та учня» та тренінги «Розвиток екологічної компетентності учнів», «За життя без сміття». Завершився семінар переглядом вистави «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері у театрі-студії ліцею «10 квартал».

Фото

Матеріали семінару

Переглядів: 330 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar