Головна » 2018 » Березень » 12 » «Формування мотивації навчальної діяльності учнівської молоді на уроках хімії в умовах ліцейної STEM-школи»
16:59
«Формування мотивації навчальної діяльності учнівської молоді на уроках хімії в умовах ліцейної STEM-школи»
07 березня 2018 року відбувся міський семінар-практикум для вчителів хімії на тему: «Формування мотивації навчальної діяльності учнівської молоді на уроках хімії в умовах ліцейної STEM-школи» на базі КЗ «Технічний ліцей» (директор Наказний М.О.) під керівництвом методиста методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Чобанян С.О. Вчителі хімії мали змогу ознайомитися з досвідом роботи своєї колеги, вчителя хімії Кострюкової Ю.О., щодо впровадження інноваційних технологій в практику роботи вчителя природничих дисциплін:  особистісно орієнтоване навчання та виховання, інформаційні технології, здоров’язберігаючі технології навчання, інтерактивні технології (метод проектів), технології навчання як дослідження, розвиток критичного мислення.
Учасникам семінару було представлено інтегрований урок хімії в 8-ому класі на тему: «Поширеність у природі та використання кислот. Вплив на довкілля», де у ролі учнів були вчителі хімії закладів загальної середньої освіти.

Презентації наукових досліджень учасників ліцейної STEM-школи:

  • «Дослідження процесу біодеградації рослинних відходів харчових виробництв»;
  • «Дослідження процесу адсорбційної очстки міських стічних вод з підвищеним вмістом фосфатів»;
  • «Віртуальна аерохімічна лабораторія» довели існування STEM-школи як розвивального середовища ліцеїстів.
До уваги вчителів хімії було представлено науково-методичний порадник «Як підготувати науково-дослідну роботу з хімії на Міжнародну виставку «Сучасні заклади освіти».
Завершився семінар-практикум веб-квестом для вчителів: «Маленькі історії про велику науку».
Учасники семінару прийшли до висновку, що діяльність вчителя хімії Кострюкової  Ю.О. це  - творча лабораторія вчителя-дослідника, яка  формує інноваційний простір та умови для соціалізації ліцеїстів на уроках хімії та у позаурочній час.
Переглядів: 322 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar