Головна » 2019 » Квітень » 22 » «Формування здоров’язберігаючих компетенцій на уроках курсу «Основи здоров’я»
19:29
«Формування здоров’язберігаючих компетенцій на уроках курсу «Основи здоров’я»

Освіта України  ХХІ століття передбачає  стрімкий  саморозвиток  кожного вчителя. А це,  насамперед, обмін досвідом між колегами, участь у різних проектах, що дають можливість зацікавити учнів у набутті навичок з різних предметів.


18 квітня 2019 року в КЗ «Середня загальноосвітня школа №25» Кам’янської міської ради (директор Бесєдіна І.Є.) відбувся міський семінар-практикум для вчителів основ здоров’я за темою «Формування здоров’язберігаючих компетенцій на уроках курсу «Основи здоров’я» в сучасній школі шляхом  впровадження нових педагогічних  методик і технологій навчання».

Відкрила семінар-практикум  методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Чобанян С.О., яка ознайомила  з основними завданнями сучасного вчителя, зокрема, вчителя основ здоров’я Нової  української школи.

Одним із шляхів формування здоров’язберігаючих компетенції на уроках курсу «Основи здоров’я» в сучасній школі є впровадження нових педагогічних методик і технологій навчання.

Учителі основ здоров’я Сегеда А.М., Яглова Т.П. провели практикум для колег за темою «Геймифікація як тренд у сучасній освіті», на якому  поділилися досвідом роботи щодо  використання комп’ютерних технологій на уроках.

На  тренінгу «Ефективне спілкування і розбудова стосунків» за програмою «Вчимося жити разом» учителі обговорили проблеми сучасної молоді.          Апофеозом семінару  став виступ психологічного театру з виставою «Постріл».

Психолог школи Нікітіна І.І. надала професійні поради  вчителям під час заняття з елементами арт-терапії «Мої університети».

Учні школи представили гостям флешмоб до Дня здоров’я.

Завершилася робота семінару-практикуму   квестом «Стежинами здоров’я», під час якого вчителі виявили вміння працювати в команді:  показали навички надання домедичної допомоги, виконали психологічні вправи на досягнення порозуміння між людьми, визначили психологічні емоції на репродукціях картин відомих світових художників.
Переглядів: 260 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar