Головна » 2017 » Травень » 7 » ІІ Міжнародна конференція з проблем аутизму «Відчиняя двері»
08:07
ІІ Міжнародна конференція з проблем аутизму «Відчиняя двері»

28-29 квітня 2017 року в Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція з проблем аутизму «Відчиняя двері», організаторами якої були Асоціація міжнародних та всеукраїнських громадських організацій «Соціальний захист» та Громадська організація «Співтовариство особливих сімей «Ми разом!» при підтримці Міністерства освіти і науки України та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу КДА.

Спікерами конференції виступили:

  • Карен Роббінс (США, Вашингтон) – сертифікований викладач, спеціаліст по фаховій освіті;
  • Марина Крисов (Ізраїль, Тель-Авів) – педагогічний консультант по напрямку «Special education», міжнародний консультант з корекційної та інклюзивної педагогіки;
  • Оксана Елсінгер (Україна/США, Мінесота), співробітник організації  Reach Global-EFCA з питань захисту прав людей з інвалідністю;
  • Доктор Садж Бадден (США, Орегон) – педіатр, фахівець з дитячого  розвитку, професор Відділення Педіатрії та Відділення Громадського Здоров’я та Сім’ї при Університеті Здоров’я та Науки.

В роботі конференції взяли участь педагогічні працівники навчально-виховних закладів міста Кам’янського,  де організовано інклюзивне  навчання, Худолєєва І.К., директор СЗШ №22,  Жежель О. К., вчитель-дефектолог, Матвієнко О.М., вчитель інклюзивного класу (СЗШ №22), Байбара Т.В.,    Буднік Т.І., логопеди НВК «Гармонія».

На конференції обговорювались питання філософії інклюзії, скринінг нейрозрілості дитини, ідеї по організації класної кімнати для включення дітей з аутизмом та іншими порушеннями розвитку в освітній процес, необхідні модифікації для роботи в інклюзивному класі. Приділено увагу дослідженням та менеджменту підходів в роботі з дітьми з аутизмом, розладам сенсомоторного розвитку, проблемам ранньої діагностики та управління.

Педагоги міста Кам’янське відвідали Центр психологічної допомоги «Рівновага», де ознайомились з методиками психологічного супроводу аутизму, структурованого навчання з методики «Тіч», методикою Бейлі, томатіс–терапією, каніс–терапією.

Зацікавленість викликала виставка фірми «Фактор розвитку», де були представлені дидактичні матеріали, приладдя, розвиваючі іграшки, які допоможуть  дітям з особливими освітніми потребами пізнати оточуючий світ, розібратися в азах наук, полегшити процес їх навчання.

Конференція з проблем аутизму «Відчиняю двері» спонукала її учасників до творчого пошуку, занурила в атмосферу нових відкриттів, які допоможуть дітям з особливими освітніми потребами відкритися та жити безпечно.

Переглядів: 329 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar