Головна » 2017 » Січень » 20 » Інформація про проведення робочої наради вчителів предмета «Захист Вітчизни»
00:35
Інформація про проведення робочої наради вчителів предмета «Захист Вітчизни»
Відповідно до річного плану роботи методичного об’єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» 17 січня 2017р.на базі  КЗ «НВК  гімназія №11» відбулася робоча нарада  керівників допризовної підготовки учнівської молоді.
 
У заході прийняли участь:
  • методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради Фіалко В.В.;
  • голова міського методичного об’єднання вчителів предмета «Захист Вітчизни» полковник Бивалін В.М.;
  • голови районних  методичних об’єднань вчителів предмета «Захист Вітчизни»;
  • вчителі предмету «Захист Вітчизни»
З метою надання практичних рекомендацій, щодо порядку та організації надання першої домедичної допомоги в умовах бою  та евакуації поранених на нараду  був запрошений представник медичного батальйону польової медицини  «Госпітальєри».

З метою обміну фаховим досвідом  у заході прийняв участь викладач циклу спеціальної підготовки Дніпровського учбового центру підвищення кваліфікації ДКВС України капітан Терезюк В.Ф.

У ході проведення наради,  спільним обговорення питань направлених на підвищення рівня військового вишкілу  допризовної молоді, під керівництвом методиста методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Фіалко В.В. та голови міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» полковника Биваліна В.М. були вирішенні наступні питання:
  1. Активізації військово-патріотичного виховання молоді та викладання предмету «Захист Вітчизни» шляхом  розширення кола взаємодії навчальних закладів міста з міським об’єднаним військовим комісаріатом, товариством сприяння обороні України (ТСОУ), військовими формуваннями міста, Дніпровським учбовим центром підвищення кваліфікації ДКВС України, ветеранськими, громадським та волонтерськими організаціями міста. До уваги   прийнята необхідність вирішення питання про організацію курсів підвищення кваліфікації (зборів) викладацького складу міста. Взагалі з цього питання робочою групою методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» підготовлена низька пропозицій до керівництва військового комісаріату та департаменту з гуманітарних питань міської ради.
  2. Керівник міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» полковник Бивалін В.М.   порушив питання про роль вчителя в організації профорієнтаційної  роботи на уроках предмету «Захист Вітчизни», необхідності залучення до цієї роботи представників міського військового комісаріату,  військовослужбовців ЗС України, представників  ветеранських організацій. З цього питання також вирішено звернутися до інформаційних джерел  військових вишів, щодо формування  та накопичення відео ресурсу про порядок вступу та проходження навчання у військових навчальних закладах.
  3. Колегіально розглянуто питання про проведення змагань по стрільбі з пневматичної зброї з юнаками 10-11-х класах  у лютому 2017 року. Вирішено спочатку провести змагання на рівні районів,  за підсумками яких – команди посівші 1-ше та 2-ге місця,  приймають участь у фінальних міських змаганнях. Строки  та умови проведення змагань будуть визначені керівництвом департаменту з гуманітарних питань міської ради.
  4. Керівник міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» полковник Бивалін В.М.  довів інформацію до присутніх про вимоги  і  строки з підготовки плануючої та звітної документації, щодо  організації та порядку проведення  місячника Цивільного захисту, та Дня ЦЗ у навчальних закладах.
  5. Представник медичного батальйону польової медицини  «Госпітальєри» проінформував зібрання про можливість  проведення з боку волонтерської організації вишкільних курсів у навчальних закладах міста з надання першої домедичної допомоги в умовах бою  та евакуації поранених, проведення циклу ознайомчих занять з учнями шкіл про правилам виживання цивільного населення в умовах війни. Вирішено узгодити питання про графік проведення даних занять у навчальних закладах та відповідну тематику  з керівництвом департаменту з гуманітарних питань міської ради.
  6. Шляхом опитування викладацького складу методичного об’єднання    та практичного розв’язування проблемних питань з’ясовані  і розглянуті основні положення Стройового Статуту Збройних Сил України. Військові керівники узгодили питання по організації і діям  учнів під час урочистих заходів, проведення  стройових    конкурсів. Також розглянуті умови проведення стройового впоряду  військово-спортивної гри «Сокіл («Джура»).
  7. За темою «Засоби захисту  органів дихання» керівник міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» полковник Бивалін В.М.  провів майстер-клас з залученням керівників військової підготовки. Практично відпрацьовані питання по правилам та порядку користування первинними  засобами захисту, вимогам по виконанню нормативів з ЦЗ. Для закріплення навчального матеріалу була переглянута презентація на відповідну тематику.
Усі питання робочої наради розглянуті колегіально та у повному обсязі.
За підсумками проведення  зібрання вирішили:
  • прийняти до безумовного виконання  вимоги  по організації та проведенню занять з предмету «Захист Вітчизни», спортивно-масової та виховної роботи з учнівською молоддю, обліку документації стосовно допризовників  та військовозобов’язаних;
  • з метою активізації військово-патріотичного виховання молоді та викладання предмету «Захист Вітчизни» передати на розгляд і вирішення нагальних питань пропозиції методичного об’єднання   керівництву військового комісаріату та департаменту з гуманітарних питань міської ради;
  • на протязі навчального року,  з метою поширення  позитивного фахового досвіду та підвищення кваліфікації,  запровадити проведення майстер-класів, практикумів з боку найбільш підготовлених учителів  та тих,  хто атестується;
  • керівництву методичного об’єднання  вирішити питання про створення міської методичної бази предмету (презентацій, навчальних програм, відео, тестів, роздаткового матеріалу, посібників, карток  опитування та інше);
  • узгодити  з керівництвом військового комісаріату та департаменту з гуманітарних питань міської ради  строки  проведення  бойових стрільб з автомата Калашникова та строки  проведення навчально-польових зборів з учнями 11-х класів;
  • з метою підвищення іміджу військової служби та позитивного патріотичного впливу на допризовну молодь запропонувати керівництву військового комісаріату організувати та провести урочисті заходи  по врученню свідоцтва  по приписку до призовної дільниці учням навчальних закладів міста 1999 року народження.


Переглядів: 336 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar