Головна » 2018 » Травень » 2 » Інноваційні технології на допомогу вчителям та учням
08:36
Інноваційні технології на допомогу вчителям та учням

25 квітня 2018 р.  в  СЗШ №7 (директор Лисенко М.І.)  зібрались молоді вчителі інформатики та фізики на чергове засідання міської Школи молодого вчителя.  Для обговорення було обрано тему "Використання інформаційно-комунікаційних технологій навчання у розвитку пізнавальних  здібностей учнів на уроках фізики та інформатики".

Луніченко Наталія Володимирівна,  методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань, представила програму  методичного заходу, коротко познайомила з вчителями СЗШ №7, які отримали завдання  представити свій досвід використання можливостей ККТ, інтерактивного комплексу при вивченні складних тем з фізики, інформатики.

Матухно Л.А., заступник директора з НВР  СЗШ №7, надала доцільну інформацію  про сучасний урок та інтерактивні технології навчання. Також в її виступі було акцентовано увагу на нагальну необхідність спілкування вчителів з обміну корисною інформацією саме в сучасному освітньому середовищі.

Практичний блок розпочався з   презентації вчителя фізики СЗШ №7   Рижко О.П., яка у ході свого виступу  продемонструвала  можливості використання ІКТ на уроках фізики, астрономії долучивши учасників засідання до роботи на комп'ютері з програмою Multisim та в онлайн - сервісі LearningApps. 19 вчителів – учасників засідання  створювали  інтерактивні вправи з фізики на запропоновану тему.  У цьому ж блоці вчитель інформатики СЗШ №7 Тоноян А. Р. провів майстер-клас  на тему "Мультимедійна дошка - нові навчальні можливості", а також докладно розповів про такий вид дистанційної освіти, як навчальний вебінар та пояснив алгоритм його створення.

Після завершення напруженої  роботи гості  обмінялися думками про побачене і почуте, поділилися своїми враженнями. Атмосфера на засіданні була  доброзичливою. Всі присутні отримали задоволення від спілкування, збагатили свій професійний арсенал новими можливостями та ідеями для подальшого застосування їх у своїх закладах. І,  як завжди, в індивідуальному порядку, ставили питання своїм колегам із СЗШ 7, отримували рекомендації для подальшої плідної роботи з учнями.
Переглядів: 326 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar