Головна » 2017 » Вересень » 12 » Інструктивно – методична нарада для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста
10:24
Інструктивно – методична нарада для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти міста

З метою забезпечення якості дошкільної освіти департаментом з гуманітарних питань проводиться системна робота по підвищенню кваліфікації і професійної компетентності педагогів, розвитку і підвищенню творчого потенціалу кожного педагогічного колективу в цілому, досягнення оптимальних результатів у навчанні, вихованні і розвитку дошкільників.

05 вересня 2017 року в СНВК №5 «Дніпряночка» (дир.Полторакіна Н.Ю.) відбулась інструктивно-методична нарада вихователів-методистів та заступників директорів навчально-виховних комплексів з дошкільної освіти. Розпочався захід із привітання гостей хоровим колдективом педагогів та вихованців закладу із авторською піснею музичного керівника Зеленіної О.І. «Рідне місто моє».

Головний спеціаліст відділу освіти ДГП Попова Ю.П. проінформувала присутніх про пріоритетні завдання освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2017-2018 н.р., програмове та методичне забезпечення навчально-виховного процесу.

Методист з дошкільної освіти ДГП Білоус С.В презентувала проект методичних заходів на рік – семінарів, методичних об’єднань, творчих груп, ознайомила вихователів-методистів із завданнями та функціями методичної роботи з педагогічними працівниками. З питання атестації педагогічних кадрів, дотриманням вимог Типового положення про атестацію педагогічних кадрів та проходження курсів підвищення кваліфікації в 2018 році вихователям-методистам була надана детальна інформація та покроковий алгоритм дій.

Сучасні аспекти організації розвивального середовища в дошкільних навчальних закладах було представлено Швайгерт Н.І., завідувачем ДНЗ №3 «Планета дитинства», членом експертної комісії по підготовці до нового навчально-виховного року.

Завершенням наради стали творчі звіти педагогів з презентацією передового досвіду та здобутків сучасної дошкільної освіти України, які були представлені на всеукраїнських науково-практичних семінарах та педагогічних заходах «Літньої школи для дорослих» (м.Запоряжжя), «Простору GROW UP» (м.Бердянськ»), а також презентація досвіду роботи СДНЗ №21 №Струмочок» (зав.Коваленко В.М.), який було представлено на Всеукраїнському науково-практичному семінарі «Методична допомога батькам, що навчають та виховують дітей із порушенням психофізичного розвитку» у м. Києві.

Учасники методичної наради оглянули приміщення СНВК №5 «Дніпряночка»: оновлені групові та спальні кімнати, кабінети корекційних педагогів, ігрові майданчики і відзначили сучасний зразковий рівень готовності закладу до нового навчального року та роботи в осінньо-зимового періоду.


Переглядів: 334 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar