Головна » 2019 » Березень » 4 » «Керівник закладу – агент змін в освітній реформі»
21:07
«Керівник закладу – агент змін в освітній реформі»

Як сформувати інноваційне середовище закладу відповідно до завдань Нової української школи?  Які освітні тренди є актуальними? Як осучаснити виховну діяльність?  Ці та інші питання було висвітлено на семінарі  керівників освітніх установ міста, проведеному департаментом з гуманітарних питань (директор Онищенко Т.Я.)  на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №10». Директор  школи Савченко Г.О. репрезентував діяльність закладу щодо оновлення змісту освіти в умовах реформування освітньої галузі. Про забезпечення безперервної професійної освіти в умовах діяльності освітнього округу «Профорбіта» розповіла заступник директора Кам’янського професійного ліцею Чаусова Г.А.    

Практичний модуль відкрили майстер-класи в стилі DIGIT@L:  «Додатки Google в професійній діяльності вчителя закладу освіти» (тьютор Хріпко В.Г.) та «Використання комунікаційних технологій в освітньому просторі» (тьютор Подберезна І.В.). Психологічні тренінги «Керівник закладу – агент змін в освітній реформі», проведені соціальним педагогом КЗ СЗШ №10 Каніболоцькою Т.А. та практичним психологом КЗ СЗШ №25 Нікітіною І.І.,  допомогли керівникам закладів освіти визначити стратегію розвитку колективу в умовах НУШ. 

КЗ СЗШ №10 є базовою в місті щодо впровадження Концепції національно-патріотичного  виховання, тому директор Савченко Г.О. поділився сучасними родзинками, здобутками, досвідом щодо  проведення шкільного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл («Джура»)» та запросив колег вирушити в козацький похід, пройти QR-квест «До скарбів фортеці Кодак». Над розробкою випробувань: «Козацькі літописи», «Козацька арифметика», «Загадки характерника» - працювали вчитель суспільствознавчих дисциплін Бєлянінова А.М. та заступник директора з виховної роботи Хріпко В.Г.

Завершив семінар тренінг «Підготовка навчального закладу до державного інституційного аудиту», проведений Безеною І.М., завідувачем кафедри соціально-гуманітарної освіти ДАНО, кандидатом філософських наук.

Керівники освітніх установ міста високо оцінили рівень підготовки та проведення семінару-практикуму та зазначили, що взяли багато методичних родзинок для реалізації у власних колективах, адже «агенти змін завжди в пошуку та русі лише вперед».
Переглядів: 232 | Додав: SEP | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar