Головна » 2017 » Лютий » 17 » Хто володіє інформацією, той володіє світом
10:48
Хто володіє інформацією, той володіє світом

15 лютого 2017 року на базі  КЗ «ЗНЗ І ступеня – гімназія №39» Кам’янської міської ради відбулося засідання керівників методичного об’єднання вчителів початкових класів загальноосвітніх навчальних закладів міста за темою «Впровадження медіаосвіти в Україні – важлива складова модернізації освіти». Теоретичний блок засідання започаткувала методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Коваленко Т.О. Вона розкрила суть Концепції медіаосвіти, яка розглядає медіаосвіту як важливий складник модернізації національної освіти, а також грунтується на вивченні медіакультури населення України та міжнародному досвіді організації медіаосвіти. Продовженням цього блоку був виступ заступника директора з методичної  роботи гімназії №39  Гурської В.М., яка у своїй презентації розкрила такі поняття, як: «медіа», «мас-медіа», «мультимедіа», «медіакультура», «медіаграмотність», представила  основні принципи та завдання впровадження медіаосвіти в закладі, її модель.

Вчителі гімназії з радістю поділилися своїм досвідом практичного застосування медіа-технологій в початковій школі. Вчитель мистецтва Коваль О.О. у своєму виступі зупинилася над  застосуванням на уроках цікавої  технології  інфографіки (це візуальне відображення даних, що містять невелику за обсягом, але значиму і правильно оформлену інформацію), скрайбінгу (за короткий проміжок часу за допомогою схем, малюнків, знаків в цікавій формі викладається навчальний матеріал паралельно з поясненням вчителя. Скрайб-презентація відображає ключові поняття  та взаємозв’язок між ними. На уроках мистецтва доречно використовувати відеоскрайбінг — динамічний вид скрайбінгу, в основі якого ілюстрації, схеми, які використовуються у відеоряді), створенням  мультфільмів.  

Заступник директора з НВР, керівник міського методичного об’єднання вчителів початкових класів Одинцова Г.В. -  над створенням та використанням в своїй роботі Інтелект-карти ( карти мислення), інструмент якої дозволяє простіше працювати з інформацією, запам’ятовувати, розуміти, відновлювати логіку; зручно використовувати для презентації матеріалу і наочного пояснення своєї позиції  співрозмовникам. Галина Володимирівна також презентувала вчителям міста змістовний цікавий фільм про проведений тиждень початкової школи і кафедри художньо-естетичних дисциплін.

Саме вчитель початкових класів повинен  розвивати  любов до навчання, пізнавальні інтереси дітей молодшого шкільного віку, їхні творчі навички, уміння самостійно здобувати знання, бути активними, не пасивними. Для цього вчителю потрібно перебувати в постійному пошуку цікавих форм, прийомів, засобів, технологій навчання молодших школярів, вміло поєднувати елементи передового педагогічного досвіду та інноваційних технологій у навчально-виховному процесі. Так вчитель 1-А класу Єфименко Л.Г. презентувала урок математики з мультимедійною підтримкою, поділилася досвідом створення саме таких захоплюючих презентацій до уроків.

 Не менш цікаво провела майстер-клас «А я роблю це так …» вчитель початкових класів СЗШ № 44, учасниця міського конкурсу «Учитель року», яка посіла ІІ місце, Горошко М.Р. , познайомила із своїм досвідом щодо впровадження проектної діяльності, за допомогою якої вчитель створює умови для саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції.

З новинками курсової підготовки звітувалися молоді вчителі гімназії №39 Новікова А.В., Горошко А.О. та вчитель СЗШ №44 Букрєєва О.О.

Дружніми оплесками педагоги шкіл міста привітали учасницю обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2017» у номінації «Початкові класи» Сербокрил Євгенію Валеріївну, вчителя початкових класів комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №7» Камянської міської ради, з отриманням  Диплому учасника та побажали їй подальших творчих злетів.
Переглядів: 359 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar