Головна » 2018 » Травень » 16 » Конференція до Міжнародного дня біорізноманіття
16:59
Конференція до Міжнародного дня біорізноманіття

15 травня 2018 року на базі комунального закладу «Дитячий екологічний центр» департаментом з гуманітарних питань Кам¢янської міської ради проведено конференцію до Міжнародного дня біорізноманіття за темою «Стан популяційно-видового рівня організації біорізноманіття регіону».

Учасниками конференції були  учні та вчителі біології закладів загальної середньої освіти № 26, 28, 44, технічного ліцею; студенти енергетичного технікуму (спеціальність екологія) та Дніпровського державного технічного університету; вихованці гуртків  «Юні екологи»,  «Юні лісівники»,  педагоги  КЗ ДЕЦ».

Відкрила конференцію Чобанян С.О., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань, яка оголосила програму конференції та мету її проведення - вивчення біорізноманіття краю для його охорони та збереження.

Досвідчений біолог, кваліфікований ботанік, Горєлова Т.В. виступила з доповіддю на тему «Дослідження фіторізноманіття екосистем лівобережного Придніпров¢я». Вона розповіла про зміст та мету Конвенції про біологічне біорізноманіття, прийнятої в 1992 році на Всесвітньому саміті по довкіллю в Ріо-де-Жанейро, природні та кліматичні умови нашого краю, що сприяють збагаченню біорізноманіття флори, створення Орільського національного природного парку та презентувала фотоматеріали  польових експедицій з комплексного дослідження біорізноманіття Придніпров¢я.

Цікава інформація про можливість збереження біорізноманіття та практичні рекомендації прозвучали у доповіді «Фауністичне різноманіття: фонові та рідкісні види тварин регіону», яку зробив методист КЗ «ДЕЦ», член Всеукраїнського товариства охорони птахів Листопадський М.А.

Матеріали експедиційно-польових досліджень за темою «Екологічний моніторинг комплексної пам¢ятки природи загальнодержавного значення «Урочище Лелія» презентував Якшин Тимофій, студент ІІ курсу кафедри екології та охорони навколишнього середовища ДДТУ.

З презентацією науково-дослідницької роботи з теми «Формування природно-заповідного фонду як засіб збереження ландшафтного та біологічного різноманіття» виступила Бєлоус Анастасія, учениця 10 класу закладу загальної середньої освіти № 28, вихованка гуртка «Юні лісівники» Дитячого екологічного центру (керівник гуртка Дроздова Н.М.).

Підсумки конференції підвела Гаврилюк А.І., директор КЗ «ДЕЦ», яка  запросила учасників заходу до навчання та виконання дослідницько-експериментальних робіт з вивчення та збереження біорізноманіття рідного краю.

Під час актуального мікрофону учасники конференції обмінялися думками, зробили висновки та запропонували ідеї для реалізації заходів щодо охорони та збереження біологічного різноманіття.

Фото

Переглядів: 370 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar