Головна » 2017 » Квітень » 6 » Квітни, наша школо!
14:56
Квітни, наша школо!

Сьогодні, в епоху науково-технічного прогресу та вкрай негативного впливу людини на довкілля, людство повинно виробити нову філософію життя – екологічну. Маємо пам’ятати: ми відповідальні не лише за світ, у якому живемо, а й за світ, у якому житимуть майбутні покоління.

«Бережи наряд Землі, роби його кращим,

Хай курличуть журавлі над річкою нашою»

Під таким гаслом 03.04.2017 року відбулося святкове відкриття Тижня довкілля у КЗ СЗШ № 25 (директор Яковенко Т.В.). На благоустрій та озеленення закладу завітали: начальник сектору спорту департаменту з гуманітарних питань міської ради Івашина Анатолій Андрійович та  начальник управління екології та природних ресурсів міської ради Плєшакова Тетяна Олександрівна.

Після мудрих порад шановних гостей, щоб в Україні нова екологічна свідомість стала невід’ємною частиною свідомості кожного громадянина нашої держави, щоб усі відчували свою причетність до справи збереження природи, учні навчального закладу презентували екологічний флеш-моб, а потім запросили гостей разом з директором школи Яковенко Т.В. долучитися до висадки 25 дерев та 30 кущів на пришкільній території.

Для учнів закладу насадження дерев та кущів саме в цей день стало символічним! Адже 3 квітня день народження відомого письменника Олеся Гончара (в школі на його честь створено музей), людини, яка все своє життя була творцем добра!

Олесь Гончар наголошував: "Природа до нас нещадна, це так. Але ж і ми до неї нещадні, часом просто жорстокі! Де наші мальовничі левади подівались, греблі, ставки?"

Він жив Україною. Україна була для Гончара з ряду: мати, рідний край, небо, Сонце. Бо письменник почувався її сином і був ним.

Тож назавжди пам’ятай –

Бережи свій рідний край!

Це твоя земля, країна,

Край батьківський – Батьківщина!

Саме бути патріотами та люблячими синами рідної України, відповідально ставитися до всього живого на цій чудовій планеті закликали присутніх на заході учні школи №25, любити свій край не словами, а добрими справами, починаючи з малого – висадки дерев на шкільному подвір’ї, щоб школа квітла й радувала густою зеленню не один рік.
Переглядів: 416 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar