Головна » 2018 » Січень » 23 » Міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України ЗНЗ 2018 р.
12:06
Міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України ЗНЗ 2018 р.

20 січня 2018 року відповідно до плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради на базі технічного ліцею  відбувся щорічний міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів  МАН України, який зібрав рекордну кількість школярів нашого міста з власними науковими та творчими проектами.  Цього року у конкурсі взяли участь представники 32-х загальноосвітніх закладів міста та вихованці Дитячого екологічного центру.  На розгляд членам журі було представлено 218 робіт за різними напрямами.  В роботі експертних  комісій (журі) взяли участь 75  досвідчених фахівців з числа    педагогів  ЗНЗ , ДЕЦ, центру «Сузір’я», викладачів ДДТУ. Під час проведення заходу на всіх секціях були присутні методисти методичного кабінету ДзГП.  Найбільшу кількість робіт  представлено науковими товариствами: НВО – ліцей НІТ (43),  технічний ліцей (31), НВК – гімназія № 11 (16), НВК – академічний ліцей №15  (14), СЗШ №4 (11), СЗШ №35 (10), гімназія №39 (8), НВК № 26 (8), НВК № 3(7), СЗШ №7(7).

Особливим учнівським попитом користувалися відділення комп’ютерних наук (представлено 31 роботу),  21 роботу  було заслухано у відділенні математики,   відділенні екології та аграрних наук -19 робіт,  в секції літературної творчості, журналістики, мистецтвознавства та фольклористики – 16 робіт. У відділеннях хімії та біології роботи були представлені майже у всіх наукових секціях – психологія, валеологія, медицина, хімія, сучасні біотехнології, ботаніка, зоологія, біологія людини. Загальна кількість робіт, представлених учнями за цими напрямами склала 33. Значно збільшилась  кількість учасників у відділенні філософії та суспільствознавства, де було подано на розгляд 17 робіт.  

За підсумками міського етапу  конкурсу-захисту до участі в обласному етапі, що розпочнеться вже на початку лютого, рекомендовано 70 кращих учнівських  робіт. На ІІ обласному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту найбільше робіт буде представлено юними науковцями нашого міста з комп’ютерних наук,  української мови та літератури,  фізики та техніки, літературної творчості, фольклористики,  мистецтвознавства, біології, хімії, історії , педагогіки. Після обробки всіх матеріалів та протоколів міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт  учнів – членів Малої академії наук України буде оприлюднено прізвища призерів на сайті ДзГП та МК.
Переглядів: 379 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar