Головна » 2016 » Грудень » 7 » Міський методичний семінар-практикум вчителів інформатики ЗНЗ м.Кам'янського
10:59
Міський методичний семінар-практикум вчителів інформатики ЗНЗ м.Кам'янського
30.11.2016 р. на базі КЗ «Спеціалізована школа  з поглибленим вивченням іноземних мов І ступеня  – колегіум №16» Кам'янської міської ради проведено міський  семінар для вчителів інформатики за темою «Впровадження  педагогічних стратегій соціалізації особистості у процесі викладання інформаційних технологій»
Луніченко Наталія Володимирівна, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань, в своєму виступі наголосила на ролі вчителя інформатики як носія ідей впровадження інформаційно - комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі.
Вчителі інформатики разом з 7-А класом  були запрошені у  «Подорож по країні Excel», яку  проводила молодий спеціаліст  Гладких - Буригіна Ярослава Олександрівна. Урок  проходив у формі ділової гри, під час якої  діти створили фірму, розраховували прибутки,  заробітну платню в  таблицях Excel та будували різні види діаграм. Під час уроку вчитель використовувала інтерактивні картки для опитування теоретичного матеріалу  в програмі Plickers та в одночас перевіряла знання учнів з теми, що вивчалась.

Корисною для учасників семінару виявилась зустріч  з представником  комп’ютерної академії «ШАГ» Олексієнком  Андрієм Олеговичем, який  розповів про роботу академії, запропонував  допомогу в організації курсів для вчителів інформатики, а також продемонстрував  чудеса робототехніки (робот збирав кубик  Рубіка).

Приємне враження на гостей справила шкільна виставка комп’ютерної графіки «Дитячі фантазії» учнів 2-11 класів.

І знову запрошених вчителів чекав урок. На цей раз гості відвідали інтегрований урок інформатики та німецької мови в 10-А класі за темою «Додавання до відеокліпу відеоефектів та налагодження переходів між його фрагментами». Урок проводили учитель інформатики Лишик Олена Юріївна, спеціаліст І категорії та вчитель німецької мови Корнєва Світлана Олексіївна, спеціаліст вищої категорії, «вчитель-методист»

Перед учнями стояла задача створити  відеокліп про життя та навчання учнів колегіуму  для того, щоб  розповісти  німецьким  друзям  з Дюссельдорфа.  Під час уроку діти додавали до своїх відеорядів відеоефекти, звук та переходи між фрагментами, обговорювали створені відеокліпи.

Учасників семінару настільки вразили мета, завдання та  німецька мова дітей і  вчителя, що вони теж приєдналися до обговорення і надали учням професійні  корисні поради.

Цікавою родзинкою семінару став   конкурс знавців інформатики  в 4-х класах «Золотий диск», який підготували і провели вчителі початкових класів Пономаренко Валентина Іванівна, спеціаліст, «старший  учитель»  та Кладова Орися Федорівна, спеціаліст вищої категорії, «вчитель-методист». Четверокласники демонстрували  не тільки свою вправність,обізнаність в галузі інформатики та роботі на комп’ютері, а і свої творчі здібності.

Роботу семінару закінчив «Актуальний мікрофон», під час якого гості висловили свої думки, враження та побажання. Семінар отримав високу оцінку.

Переглядів: 420 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar