Головна » 2016 » Листопад » 21 » Міський методичний захід для вчителів фізики та астрономії загальноосвітніх навчальних закладів м.Кам’янського
10:43
Міський методичний захід для вчителів фізики та астрономії загальноосвітніх навчальних закладів м.Кам’янського
15 листопада 2016 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №22» Кам’янської міської ради відбувся міський семінар-практикум для вчителів фізики та астрономії на тему: «Морально-духовний розвиток особистості на уроках фізики та астрономії, в позакласній роботі як складова загальних законів природи».
Луніченко Наталія Володимирівна, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради, відкрила семінар. У своєму вступному слові вона наголосила, що вивчення природничо-математичних дисциплін  це одна із складових соціалізації учнів у сучасному суспільстві.
Адміністрація закладу презентувала здобутки педагогів та учнів школи. Директор школи Худолєєва І.К. розповіла про пріоритети руху школи до створення комфортних умов навчання і виховання учнів, а Федорова С.А., заступник директора з навчально-виховної роботи, надала цікаву інформацію про морально-духовний розвиток особистості учня на уроках астрономії і фізики та в позаурочний час як складову загальних законів природи.  Учасники семінару відвідали урок фізики в 9-Б класі «Електричний струм. Закон Ома», який провела вчитель Марченко В.Ф. Потім оглянули виставку творчих робіт школярів різних класів «Друге життя електричної лампочки», фотовиставку  «Все єдине. Зазирни до мікрокосмосу».
Під час семінару вчителі фізики стали учасниками майстер-класу «Співпраця вчителів фізики, математики та інформатики щодо створення алгоритму успішності випускника школи», торкнулись питання як навчити випускників  розв’язувати різні типи задач з фізики на ЗНО.
Позакласний захід «Шлях до зірок» за участю школярів 4-11 класів приємно здивував талантами. Виступ акробатичної групи (Левченко У. - 10 кл., Чорна М. – 4-А кл., Дашевська С. – 4-А кл., Роговська Д. – 4-А кл., Товстопят Є. – 4-А кл., Стьожка Н. – 10 кл., Заболотна Д. – 10 кл., Бельмас Є. – 11 кл. , Немцова І. – 11 кл.), дефіле учасників театру моди у костюмах планет та чарівний спів (Авдейчик Ян, учень 5-В кл.) – всі ці заходи переконали, що шлях до зірок починається зі шкільної парти, і прокладають його співпраці з учителями та учнями.
Наприкінці семінару гостинно відкрилася психологічна студія «Ліричний подих фізики», де вчителі захоплено складали органайзер доброго настрою.  За підсумками семінару були прийняти методичні рекомендації. Всі учасники відзначили творчу атмосферу та діловий підхід до проведення міського методичного заходу.
Переглядів: 425 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar