Головна » 2017 » Листопад » 27 » Міський методичний захід для вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів міста
10:49
Міський методичний захід для вчителів інформатики загальноосвітніх навчальних закладів міста

На базі КЗ СЗШ №4 ім. А.С. Макаренка (директор Клімова Н.А.) 22.11.2017   проведено міський семінар для вчителів інформатики міста  на тему «Здійснення емоційного впливу на учня під час його урочної та позаурочної діяльності».

Теоретичну частину семінару розпочала  Луніченко Н.В.,  методист методичного кабінету при департаменті  з гуманітарних питань, в своєму виступі вона розкрила питання «Формування інформаційної компетентності учнів під час навчально-виховного процесу».  Директор КЗ СЗШ№4 ім. А.С.Макаренка Клімова Н.А. презентувала навчальний заклад та ознайомила з пріоритетними напрямками роботи закладу. Учасникам семінару продемонстрували новий фільм про історію школи, про видатних освітян нашого міста, які працювали в школі №4.

Титаренко К.С., заступник директора з НВР,  розповіла, яке важливе значення  має  емоційний вплив на учнів  під час  урочної та позаурочної діяльності.

В практичній частині семінару вчителі інформатики відвідали уроки, на яких використані наскрізні змістовні лінії, за допомогою яких формують ключові здоров’язберігаючі та громадянські компетентності в учнів, інтегрують знання, допомагають створювати цілісну картину світу.

На бінарному уроці з інформатики та фізики на тему «Робота зі складними зображеннями. Розкладання білого світла на кольори. Утворення кольорів» у 9-А  класі вчителі Віннік О.І., вчитель інформатики,  та Ручинська Л.М., вчитель фізики,  об’єднали поняття з двох предметів, а учні із  захопленням виконували фізичні дослідження спектрального аналізу, працювали за комп’ютерами з програмами по підбору різних кольорів. Формування громадянських компетенцій учнів здійснювалось під час практичної роботи: «Створення  рушників з українським орнаментом».

На уроці інформатики в 6-А класі  при вивченні теми «Презентації. Ефекти анімації» учні продемонстрували  вміння та навички  створювати презентації на теми, пов’язані з правилами поведінки в різних життєвих ситуаціях та  збереженням власного здоров’я.

Позакласний захід  для учнів 10-11 класів на тему  «Де вчитися, як правильно вчитися?..»  зорієнтував його учасників на можливості отримання освіти за кордоном та перевагами отримання вищої освіти в Україні. Всі виступи старшокласників супроводжувались мультимедійними проектно-презентаційними демонстраціями.

Підсумок семінару підвела методист методичного кабінету при департаменті  з гуманітарних питань Луніченко Н.В. у формі «Вільного мікрофону».  До слова про враження від методичного заходу було запрошено як досвідчених, так і молодих вчителів. Вони надали аналіз та рекомендації щодо побаченого під час семінару.
Переглядів: 349 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar