Головна » 2016 » Грудень » 1 » Міський семінар-практикум для класних керівників 5-7 класів загальноосвітніх шкіл міста
13:56
Міський семінар-практикум для класних керівників 5-7 класів загальноосвітніх шкіл міста
24 листопада 2016 року в Будинку творчості дітей та юнацтва (директор Бабенко Д.І.) відбувся міський семінар-практикум  для класних керівників 5-7 класів загальноосвітніх шкіл міста «Позашкільний навчальний заклад як осередок виховання патріотизму та формування національної культури у підростаючого покоління». Семінар проведений  департаментом з гуманітарних питань (директор Онищенко Т.Я.) та колективом БТДтаЮ. Метою семінару стало визначення спрямованості виховного процесу, методів та форм його організації для посилення ефективності національно-патріотичного виховання в сучасному навчальному закладі.
Учасники семінару познайомились з історією створення та розвитку Будинку творчості, напрямами діяльності, кращими керівниками гуртків та педагогічними династіями, що працюють у закладі, талановитими та успішними вихованцями, досягненнями останніх років. Гості відвідали постійно діючу виставку кращих робіт вихованців.

Учасникам семінару був запропонований методично-практичний блок «Соціальне партнерство БТДтаЮ та закладів освіти в площині соціалізації та національно-патріотичного виховання підростаючого покоління» та майстер-класи з конструювання гуртків технічного, художньо-технічного та декоративно-прикладного профілю. Дорослі, поринувши в світ дитинства та творчості, у захваті працювали над створенням макетів будиночків, поробок у техніці «орігамі», м’яких іграшок з ниток, ляльок-оберегів з соломи та текстилю, янголів-оберегів, оздоблених петриківським розписом. Майстер-класи отримали своє логічне завершення у колективній творчій справі «Моє рідне місто - куточок України» (в рамках обласного проекту «Наша Батьківщина - велика родина»). Гості оздобили мапу міста Кам’янське гарними будівлями, квітами та калиною – символом України,  в небі закружляли голуби миру…

Підводячи підсумки семінару, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань КМР Бабенко М.М. окреслила шляхи активізації та осучаснення роботи з національно-патріотичної діяльності, подякувала організаторам та учасникам семінару за творчу співпрацю. Класні керівники висловили свою подяку та поділились думками щодо актуальності теми семінару та інноваційності форм подачі матеріалу. З вуст  гостей пролунала думка про продовження співпраці: щоб діти побачили, що вміють творити своїми руками вихованці закладу - їх ровесники, а зацікавлені прийшли до різноманітних гуртків. Після підведення підсумків семінару гостей чекали показові  виступи юних авіамоделістів – переможців відкритої першості на кубок В.Нестеренка.
 
Переглядів: 387 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar