Головна » 2019 » Березень » 30 » Міський семінар-практикум для соціальних педагогів закладів ЗСО
17:19
Міський семінар-практикум для соціальних педагогів закладів ЗСО

28.03.2019 на базі КЗ «Середня загальноосвітня школа №38 ім. І.О.Секретнюка» Кам’янської міської (директор Шпачінська Н.Є.) відбувся міський семінар-практикум для соціальних педагогів закладів загальної середньої освіти на тему: «Методи профілактики та протидії булінгу в освітньому середовищі в рамках впровадження проекту «Безпечна школа».

Відкрила семінар-практикум методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань  міської ради Чобанян С.О., яка акцентувала увагу на   нових механізмах протидії боулінгу, що став сьогодні соціальною проблемою.

На тренінгах «Виявлення випадків булінгу», проведеним Кам’янським міським центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, та «Профілактика боулінгу»,  проведеним благодійним фондом «Карітас Кам’янське»,  учасники семінару розібрали шляхи захисту прав дітей та осіб, які працюють у закладі освіти, а також дізналися про  адміністративну відповідальність за булінг або приховування випадків булінгу.

З алгоритмом дій працівників освітнього закладу у випадку виявлення булінгу  ознайомила  соціальний педагог СЗШ №38 Бондарьова О.С.

Учасники семінару ознайомилися з можливостями використання Інтернет-сервісу мультимедійних дидактичних вправ Learning Apps в роботі соціального педагога. Вчитель інформатики Шпачінська Н.Є.  запропонувала соціальним педагогам пройти реєстрацію на курс «Протидія та попередження булінгу в закладах освіти» на  сайті українського громадського проекту  масових відкритих онлайн-курсів - Prometheus.

Всі соціальні педагоги міста мали змогу пройти он-лайн тест Томаса-Кілманна «Типи поведінки в конфлікті».

Учасники семінару-практикуму  обмінялися думками та пропозиціями, отримали методичні рекомендації за підсумками роботи.

Матеріали семінару
Переглядів: 257 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar