Головна » 2016 » Листопад » 28 » Міський семінар-практикум практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів
12:19
Міський семінар-практикум практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів
Відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради 24 листопада в СЗШ №34 відбувся міський семінар-практикум практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів на тему: «Профілактика конфліктів в освітньому середовищі».
Відкрила семінар директор школи, Клюєвська Олена Петрівна, яка презентувала діяльність навчального закладу, ознайомила присутніх з  його історією.

Актуальність  теми семінару розкрила директор Центру «Сузір’я» Кутецька І.Г., яка зазначила, що наразі конфлікти пронизують усе українське суспільство, їх виникнення характерне і соціальному інституту освіти, основним підрозділом якого є загальноосвітня школа. В своєму виступі вона відзначила про важливість профілактики конфліктів, що сприяє не тільки підвищенню якості навчально-виховного процесу, а й збереженню психологічного здоров’я його учасників.

В теоретично-практичному блоці семінару практичний психолог закладу Шостака Світлана Геннадіївна вдало поєднала та представила дану тему в різних формах роботи: психологічних  вправах-асоціаціях, мозкових штурмах, інформаційних повідомленнях, психологічних та рольових іграх, роботі в групах та детально підібраних презентаціях.

Про шкільний булінг, як соціально-педагогічну проблему та шляхи її вирішення, розповіла соціальний педагог закладу Дубіна Юлія Станіславівна.

В ході підведення підсумків учасники семінару-практикуму дали високу оцінку організації заходу та його проведенню.

Не залишилась поза увагою учасників і плідна співпраця фахівців психологічної служби (практичного психолога та соціального педагога)  закладу в проведенні даного семінару.
Переглядів: 446 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar