Головна » 2019 » Жовтень » 25 » МИСЛИТИ КРИТИЧНО - ЦІКАВО!
14:12
МИСЛИТИ КРИТИЧНО - ЦІКАВО!

23 жовтня 2019 року на базі КЗ «Гімназія№12» було проведено міський семінар – практикум «Технології розвитку критичного мислення в контексті формування ключових компетентностей на уроках української мови та літератури».

Директор закладу Запорожець А.А. зупинилась у своєму виступі на головних аспектах застосування функціонально – системного підходу для активізації процесів мислення. Під час роботи семінару були розглянуті питання щодо використання передових технологій в процесі тімбілдінгу під час знайомства зі змінами у сучасному правописі (вчитель Чорноус Г. В.), можливості програми ElitePanaboard як інструменту розвитку критичного мисленняна уроках української мови (вчитель Ніколаєва О.С.), психолого – педагогічні аспекти використання мультимедійних програм для розвитку творчого потенціалу молодших школярів (вчитель Бойченко Ю.Ю.).

Не менш захоплюючою для освітян міста стала театралізована вистава «Ніколи не сміявся без любові» у виконанні учнів 7- 9 класів, чий виступ було присвячено 130-річчю від дня народження талановитого українського письменника – гумориста Остапа Вишні. В цій частині воркшопу вчителі опрацьовували і навички роботи за методикою «Дерево проблем – Дерево рішень».

В теоретичному блоці семінару відпрацьовані питання «Ключові компетентності сучасного учня, здатного критичного мислити», «Вимоги та структура сучасного уроку. Аналіз та самоаналіз уроків мови та літератури». (ЗгамаТ.П., методист методичного кабінету,Тринадцятко Т.О.,СЗШ №23, Гиркало О.В., СЗШ №18).

Семінар не залишив байдужими нікого і тільки розширив коло тих, хто бажає поліпшити своє вміння правильно сприймати, легко відтворювати і вільно використовувати будь-яку інформацію.

             

Переглядів: 214 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar