Головна » 2020 » Березень » 4 » МОЛОДІ ВЧИТЕЛІ МАТЕМАТИКИ ПІДВИЩУВАЛИ ПРОФЕСІЙНІ ЗНАННЯ В НВК №3
10:18
МОЛОДІ ВЧИТЕЛІ МАТЕМАТИКИ ПІДВИЩУВАЛИ ПРОФЕСІЙНІ ЗНАННЯ В НВК №3

Наприкінці лютого 2020 року на базі КЗ НВК №3 (директор Нагай Л.В.) проведено майстер-клас для молодих спеціалістів - вчителів математики та інформатики за темою: «Використання сучасного навчально-методичного забезпечення у процесі вивчення математики в умовах НУШ».

Основною ідеєю методичного заходу було відпрацювання практичних навичок реалізації компетентнісного та діяльнісного підходів у викладанні математики, включаючи  ідеї НУШ.

Луніченко Н.В., методист МК департаменту з гуманітарних питань, сформулювала основні умови педагогічної майстерності як похідної професіоналізму вчителя. Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на мистецтво вчителювання, роль самоосвіти, орієнтацію освітнього процесу на досягнення результату через формування ключових компетентностей здобувачів освіти.

Майстер-клас відбувався  у форматі WORKSHOP, як навчально-методичного заходу для  отримання знань через високу інтенсивність групової взаємодії, активну діяльність учасників, отримання актуального досвіду. Усі учасники отримали МЕТОДнот (розроблений педагогами закладу нотатник з навчально-методичними підказками для використання в роботі). 

Вчителі НВК №3 Іващева Л.А., Логвінова В.Г., Жидко І.А., Усенок О.С., Кузнєцова О.М. запропонували своїм колегам створити етапи уроку, скласти конструктор і відпрацювати ряд вправ як за підтримки ІКТ, так і з інноваційними методиками. Наприклад, присутні учасники  вподобали  вправи «Цікава лічба», «Трійка чисел», «Мій вибір», прийом «Кошик ідей» та інше. Зацікавило молодих вчителів  впровадження створених учнями під керівництвом консультантів інтелект-карт на різних етапах уроку. Вчителі відпрацьовували етап засвоєння нового навчального матеріалу. Формат створення скрайбінг презентацій, або складання тестів до уроку на платформах «На Урок» або klasstime, також стала важливою складовою практичного модуля.

Левченко О.М., вчитель-дефектолог, продемонструвала присутнім  прийоми пояснення навчального матеріалу для організації роботи учнів з особливими освітніми потребами.

Психологічна підтримка… як важливо її отримувати. Саме тому, практичний психолог Солодовнікова С.В. запропонувала присутнім відвідати психологічну вітальню «Вітер змін, або як встояти?!», де кожен вчитель отримав корисні поради щодо перевтоми, саморегуляції, не допущення професійного самовигорання.

Задьора Т.Г., заступник директора з навчально-виховної роботи НВК №3, відмітила, що даний захід дозволив вчителям навчально-виховного комплексу поширити власний досвід, стати на сходинку вище, і рухатися вперед. Молодим вчителям кожна така зустріч – компас на професійний розвиток, на подих ідей або аналізу власної педагогічної діяльності, розуміння того, що кожен педагог діамант, талановитий, і в його силах отримувати знання, опрацьовувати почуте і побачене, використати у своїй роботі те, що найбільш дієвіше. Всі учасники майстер-класу одностайно висловили думку, що такі заходи несуть не лише нові професійні знання, але вчать корисним прийомам комунікації з дітьми та колегами.

      

Переглядів: 192 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar