Головна » 2016 » Грудень » 9 » Навчаємося за програмою проекту «Інтелект України»
13:03
Навчаємося за програмою проекту «Інтелект України»
«Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, незалежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта»
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич
 
Метою науково-методичного проекту «Інтелект України» є впровадження в національний освітній простір системи пошуку, навчання та виховання здібних і обдарованих дітей.
Головні завдання проекту:
  • становлення в учнів цілісного наукового світогляду, загальнонаукової, навчальної, загальнокультурної, комунікативної і соціальної компетентностей, оволодіння засобами навчально-пізнавальної і практичної діяльності;
  • розвиток академічної обдарованості учнів в єдності та взаємозв’язку всіх її компонентів на основі виявлення задатків і здібностей учнів, формування ціннісних орієнтацій, задоволення інтересів і потреб;
  • збереження і зміцнення морального, фізичного і психічного здоров’я учнів.
З метою вивчення стану організації навчально-виховного процесу в класах, які працюють за програмою проекту «Інтелект України», визначення позитивних тенденцій  та проблемних питань 07 грудня 2016 р. на базі СЗШ №25 проведено тематичний семінар-круглий стіл «Діяльність навчально-виховних закладів міста щодо впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України».
На зустріч були запрошені науковці – координатори проекту від ДОІППО:
  • Ватковська Марина Григорівна, проректор з науково-педагогічної роботи ДОІППО, кандидат філософських наук;
  • Виноградова Ольга Миколаївна, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти ДОІППО.
Взяли участь у семінарі і директори, заступники з НВР, вчителі шкіл міста, які впроваджують програму проекту «Інтелект України». Завідуюча методичним кабінетом департаменту з гуманітарних питань міської ради Ващенко В.А.  проаналізувала етапи впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України» в школах міста:
  • у 2015-2016 н.р. розпочали роботу в межах даного проекту педагогічні колективи СЗШ №20, 25, НВК №37, гімназії №11 (4 перших класи, в яких навчалися 109 дітей);
  • у 2016-2017 н.р. до даного проекту долучилися ще педагогічні колективи СЗШ №19, НВК-академічного ліцею №15, колегіуму №16, гімназії №39 (всього 280 учнів).
В ході круглого столу педагогічні працівники НВК №37, НВК-академічного ліцею №15, СЗШ №20 ім. О.Стовби поділилися досвідом управлінської діяльності, науково-педагогічного супроводу та особливостей організації навчально-виховного процесу в класах, які працюють за проектом «Інтелект України». Цікаві і емоційні були уроки, які провели в ході семінару  вчителі СЗШ №25 Ясенчук Людмила Іванівна та Касьян  Сталіна Сергіївна.

Підводячи підсумки семінару заступник директора з гуманітарних питань - начальник відділу освіти Живага Оксана Анатоліївна підкреслила, що робота педагогічних колективів міста за проектом успішна і результативна і дозволяє шукати шлях до розвитку дитячого інтелекту та їх позитивного емоційного стану.

Ватковська Марина Григорівна вручила сертифікати вчителям шкіл міста, які пройшли навчання за Всеукраїнським експериментальним проектом «Інтелект України».
 
Переглядів: 437 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar