Головна » 2018 » Березень » 6 » Навчаючись - навчаємо
10:04
Навчаючись - навчаємо

Кожний, хто вміє згуртувати навколо себе людей із різними характерами,
різними інтересами й може привести їх до успіху – справжній Майстер…

В умовах  проведення  освітніх реформ сучасні менеджери  повинні швидко і адекватно  реагувати на всі суттєві зміни  і здійснювати модернізацію освітньої діяльності у контексті Нової української школи.   Керівнику закладу освіти необхідно постійно працювати над підвищенням власного професійного рівня та педагогічної майстерності всіх членів колективу.  Тому  департаментом з гуманітарних питань міської ради (директор департаменту Онищенко Т.Я.)  сплановано ряд заходів щодо підвищення фахового рівня директорів закладів освіти.

01 березня 2018 року  на базі навчально-виховного комплексу «Комунальний заклад І –ІІ ступенів –академічний ліцей №15 » (директор Ніколаєнко Л.П.) проведено міський семінар-практикум директорів  закладів загальної середньої освіти. Тема семінару визначена  змінами  в освітній галузі: «Менеджмент інновацій, генерування, реалізація ідей та освітніх проектів  як основа створення сучасного навчального закладу».  

У ході  семінару розглядалися теоретичні та практичні аспекти реалізації Концепції Нової української школи, створення сучасного інноваційного навчального закладу. Академічний ліцей продемонстрував практичну реалізацію інноваційних проектів, які впроваджувалися в закладі протягом всіх років його діяльності.

Найпродуктивнішими  були інноваційний, експериментальний та конструктивно-управлінський модулі семінару. Директори  у партнерстві з учнями ліцею стали активними учасниками спільного проекту «Від принципу сталості - до принципу успішності», медіауроку «Соціальна реклама: від ідеї до реалізації», віртуальної лабораторії «Дистанційна освіта – виклик сучасності», методичного вернісажу «Краса за власним проектом».  Оригінальним і цікавим був тренінг «Курси психологічного спрямування – складова соціалізації особистості».

 В ході конструктивно-управлінського  модуля «Інноваційний Х-фактор» у партнерстві з методичним кабінетом департаменту з гуманітарних питань ( завідуюча методичним кабінетом Ващенко В.А.)  керівники  закладів практично відпрацювали основи управлінського менеджменту в умовах реформування освіти на основі Концепції Нової української школи , Закону України  «Про освіту», узагальнили  свій досвід та розуміння нових вимог до  стратегії розвитку закладу , інноваційної діяльності  та планування роботи  освітньої установи .

Оволодіння теоретичними і практичними навичками надання першої   допомоги в бойових умовах або повсякденному  житті набувають важливого значення в сучасності. Директори закладів ознайомились з роботою ліцею  як базового навчального закладу по викладанню курсу «Захист Вітчизни» для дівчат  шкіл Дніпровського району.

Вернісажем методичної літератури, примірниками видавничої діяльності закладу, виставкою творчих  здобутків учнів ліцею та їх батьків був представлений  інноваційний простір освітнього закладу. 

30 років академічний ліцей знаходиться на мапі освітніх закладів міста , 30 років розвитку , творчості та натхненної праці педагогічного колективу.  Перфоменсом  «Історія і сьогодення » гостей  зустрічали учні ліцею, сторінки історії альма-матер перегортали вчителі і діти.
Переглядів: 373 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar