Головна » 2016 » Листопад » 22 » Обмін педагогічним досвідом вчителів математики на міському методичному семінарі
00:32
Обмін педагогічним досвідом вчителів математики на міському методичному семінарі
16 листопада 2016 року колектив учнів та вчителів  НВК №13  на чолі з директором  Єфремовою Л.С.  гостинно зустрічали  вчителів математики загальноосвітніх навчальних закладів, які прибули на  міський семінар-практикум з теми: «Впровадження інноваційних технологій навчання  як засіб підвищення якості шкільної математичної освіти  в умовах реформування  нової української школи».


Розпочала роботу семінару методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Луніченко Н.В. У своєму виступі Наталія Володимирівна зосередила увагу присутніх на тому, що цілеспрямована навчально-виховна робота можлива лише за умови впровадження сучасних  освітніх технологій,  які забезпечать особистісно-розвивальний підхід до  учнів та нададуть можливість перетворити навчальну діяльність із сукупності певних дій на цілісний навчально-виховний процес. Рекомендовано вчителям, які працюють в старшій школі наполегливо долучати своїх учнів до підготовки до ЗНО-ДПА з математики.

Директор закладу Єфремова Л.С. презентувала здобутки педагогічного колективу  щодо удосконалення роботи з підвищення якості шкільної освіти, створення умов у закладі для компетентністного навчання і виховання дітей з різним потенціалом.  Педагогами закладу застосовуються різноманітні інноваційні форми, методи й технології навчання: технологія колективно-групового навчання; інтеграція навчання; диференційоване навчання; проектні та дослідницькі технології; технологія рівневої диференціації; особистісно-орієнтована технологія; ігрові та інформаційно-комунікативні технології; інтерактивні та мультимедійні методи викладання; розвивальне навчання.
До діалогу  з теми «Створення особистісно-розвивального навчального простору засобами сучасних освітніх технологій» у педагогічній студії запросила присутніх учителів математики  заступник директора з навчально-виховної роботи Балаклеєць М.В.

Урок алгебри та початків аналізу в 11 класі за темою  «Застосування похідної до дослідження функцій», який провела Звєрєва І.І., продемонстрував результат активної спільної діяльності учнів, вчителя з використанням інформаційно - комп’ютерних технологій. Учні випускного класу виконували завдання з тестових зошитів ЗНО минулого року.  Фрагмент уроку геометрії в 10 класі «Розміщення двох прямих у просторі. Паралельність прямої та площини» показала вчитель Татарко Г.М. На ньому вчитель застосувала інтерактивні комп’ютерні додатки, які були створені як вчителем, так і десятикласниками,  потім запросила колег до професійного діалогу «Розвиток навичок креативного мислення – шлях до підвищення якості математичної освіти». Звєрєва І.І. представила на розсуд учителів власний досвід роботи щодо необхідності та важливості  інтеграції математичного процесу у викладання математики в школі.
«Талант створити неможливо, але можна і треба створювати умови  для його прояву і зростання» -  це гасло «Математичного калейдоскопу», який запропоновано вчителям - учасникам семінару в форматі аукціону педагогічних ідей.  
Семінар став корисним майданчиком для обміну досвідом роботи щодо  впровадження інноваційних технологій навчання та ініціатив учителів математики.
Переглядів: 423 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar