Головна » 2020 » Листопад » 3 » ОСІННЄ ДИВО MINIPHANOMENTA
16:03
ОСІННЄ ДИВО MINIPHANOMENTA
2020-2021 навчальний рік – Рік математичної освіти в Україні.  Представлений в Дніпропетровській області в грудні 2019 року українсько-німецький партнерський проєкт «Miniphanomenta: 52 експерименти для уроків і перерв», який спрямований на популяризацію науки і техніки, розвиток дослідницьких навичок здобувачів освіти та їх ранню професійну орієнтацію знайшов продовження і в нашому місті. За ініціативи департаменту з гуманітарних питань ( директор Онищенко Т.Я.) протягом жовтня місяця на базі позашкільних закладів БТДтаЮ (Лук’янова О.) та БДТ (Прозоров О.) демонструвались експериментальні станції Мініфеноменти, в ході яких учні особисто, без допомоги дорослих «досліджували» стенди-станції, пов’язували знання з явищами природи, поринувши в дивовижний світ перевтілення. Не всі феномени були зрозумілі дітям відразу. Але як раз це й пробуджувало цікавість, призводило до дискусій та підтримувало експериментаторську жагу. Діти проявили креативність та успішно, самостійно вирішували завдання, які виникали на експериментальних станціях, компенсуючи дефіцит у сфері природничих наук та техніки. А педагоги пересвідчилися, як швидко здивування дитини переросло у зацікавленість, зацікавленість - у процес дослідження, який призводить до нових вимірів бажання зрозуміти, таким чином відкриває нові горизонти уроку.
На базі БДТ відвідали експозицію 451 учень (НВО-ліцей НІТ, АЛ № 15, гімназія № 39, ЗЗСО № 21, 25, 29, 30, 44), а на базі БТДтаЮ – 583 учнів (гімназія №12, ліцей №13, ЗЗСО4, 7, 18, 22, 35). До відвідування виставки долучилися 97 педагогів, 24 представника батьківської громадськості.
Також в рамках обласного експерименту «Науково-методичні засади створення інноваційної моделі STEM–освіти в закладах освіти» для керівників гуртків БТДтаЮ 15 жовтня відбувся навчально-теоретичний семінар «Miniphanomenta: 52 експерименти для уроків і перерв» за участю Бутурліної О.В., завідувачки кафедри управління інформаційно-освітніми проектами КЗВО «ДАНО» та Лишафаєва А.С., виконавчого секретаря організації роботодавців «Спілка металургів» Дніпропетровської області. Продовжуючи дану тему 27 жовтня  був проведений круглий стіл « Розвиток когнітивних навичок засобами проекту «Miniphanomentа» із зацікавленими  організаціями по реалізації ідеї  (Лишафаєв А.С., виконавчий секретар організації «Спілка металургів», Холошенко Н.Ю, начальник управління підбору та комплектації персоналу ДМК, Муль Л.Ф., начальник відділу кадрів з розвитку персоналу ДКХЗ), готових «подарувати» Miniphanomentа дітям міста заради нової якості освіти. 29 жовтня  на засіданні педради БТДтаЮ «Науково-технічна творчість як ефективний чинник впровадження Stem - підходів в сучасну освіту» педагоги закладу презентували створені власноруч експонати за методом дослідницького квесту для подальшого втілення в лабораторію науки й техніки. А під час творчої зустрічі з педагогами та студентами Кам’янського ліцею були обговорені питання кар’єрного супроводу молоді в контексті проєкту « Stem - на Дніпрі».
 Наше суспільство зможе опанувати майбутнє лише за допомогою креативної молоді, в якої є нові ідеї та рішення.
 
Переглядів: 281 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar