Головна » 2017 » Березень » 3 » Освітня виставка «Кожен має право знати свої права» у м. Кам’янське
22:23
Освітня виставка «Кожен має право знати свої права» у м. Кам’янське

В період з 7 лютого по 3 березня 2017 року в навчально-виховних закладах міста пройшла виставка «Кожен має право знати свої права» . Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої  права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом УГСПЛ http://helsinki.org.ua/ MART http://mart-ngo.org.ua/ua за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” http://www.irf.ua/i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини” http://edu.helsinki.org.ua/, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано в рамках ініціатив, які впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини http://helsinki.org.ua/: проекту «Права людини понад усе» за підтримки Міністерством міжнародних справ Канади та програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

Дану виставку у нашому місті відвідало близько тисячі учнів-старшокласників. Гіди шкіл, на базі яких проводилася виставка (СЗШ № 20, 22, 30, колегіум № 16), розповіли про походження прав людини, про те, що таке гідність, індивідуальність, у чому полягає універсальність прав людини, що таке свобода совісті, у чому полягає приватність, що таке свобода та особиста недоторканність і в чому важливість цих понять для кожної людини. Рівень проведення екскурсії був досить високим, у формі діалогу, що дозволило акцентувати увагу учнів на дуже важливих моментах. Виставка має велике значення для формування правової культури та громадянської позиції школярів.

Переглядів: 324 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar