Головна » 2019 » Листопад » 1 » ПЕРЕДОВИЙ ДОСВІД ВИКЛАДАННЯ ФІЗИКИ В НВК №26
13:17
ПЕРЕДОВИЙ ДОСВІД ВИКЛАДАННЯ ФІЗИКИ В НВК №26

Методичним кабінетом при департаменті з гуманітарних питань постійно приділяється увага ознайомленню та поширенню кращого педагогічного досвіду, який відповідає викликам сьогодення в освітній галузі. Міське методичне об’єднання вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти міста завжди працює на випередження, адже природничо-математичні дисципліни формують у сучасних учнів важливі навчальні та життєві компетентності. При проведенні методичних заходів за новими технологіями  практикуються різноманітні форми і методи.                                

30 жовтня 2019 року  в НВК №26 вчитель фізики та астрономії Марченко Валентина Володимирівна разом з  колегами  представила спільний проект за темою «Формування продуктивного характеру навчальної діяльності та особистісних компетенцій учнів у процесі вивчення фізичних явищ».

Про нові підходи до підвищення професійної майстерності вчителя в умовах реформування освіти говорила Луніченко Н.В., методист МК при ДзГП.

Сокуренко Л.В., директор НВК №26, привітала гостей, ознайомила з традиціями та досягненнями закладу не лише словами, але й продемонструвавши фільм про другий рідний дім, яким є НВК №26 для учнів, педагогів, батьків.

Далі всі учасники методичного заходу були залучені в активну пошуково-методичну діяльність. Майстер-клас для учителів-учасників семінару  «Методологічні  основи викладання  фізики» провела Марченко В. В., спеціаліст вищої категорії, учитель-методист, в умовах сучасного кабінету фізики.

Робота в групах відбувалась з різних напрямків. Методичну лабораторію «Сучасні  інформаційно-комунікаційні  технології   в навчальному  процесі. Як вчителю зацікавити учнів до вивчення навчальних дисциплін»  продемонстрував Торговицький   О. О., учитель інформатики, спеціаліст вищої категорії.

Румянцева  О.В., спеціаліст вищої категорії, практичний психолог, залучила всіх присутніх вчителів до дослідницької роботи в педагогічному  практикумі «Стратегії  розвитку  критичного  мислення в учнів». Воркшоп «Формування продуктивного характеру навчальної діяльності та особистісних компетенцій учнів у процесі викладання  фізики» у вигляді театралізовано-концертної програми за участю учнів різних вікових категорій  представили  Панкратова Г. Т., вчитель початкових класів, учитель-методист, Мєдвєдєв О. А., вчитель математики та фізики, учитель-методист.

На базі ДДТУ  учасники семінару взяли участь у зустрічі з викладачами   кафедри фізики твердого тіла та відвідали лабораторії з сучасним обладнанням.

При підведенні підсумків семінару від імені всіх колег Бондарь Н.П., керівник ММО, вчитель фізики Ліцею №1, висловила слова вдячності адміністрації НВК №26, ректору ДДТУ Коробочці О.М., за насичену програму заходу.

   

Переглядів: 182 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar