Головна » 2017 » Липень » 9 » Перший крок до впровадження Концепції Нової української школи
12:34
Перший крок до впровадження Концепції Нової української школи

У травні поточного року Міністерством освіти і науки України було оголошено конкурсний відбір шкіл, які бажають взяти участь у пілотному впровадженні нового Державного стандарту початкової освіти у рамках реформи “Нова українська школа". Загалом 100 пілотних шкіл мають почати працювати за новою програмою уже з 1 вересня 2017 року. Цей етап передбачає апробацію нового стандарту початкової освіти на базі 4 шкіл у кожній області. Учасниками означеного всеукраїнського експериментального проекту на Дніпропетровщині є навчально – виховні заклади: комунальний заклад "Солонянська СЗШ №1 І-ІІІ ступенів" (директор В. А. Бондар), Павлоградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9 (директор А. В. Рябова), комунальний заклад "СЗШ №143" Дніпровської міської ради (директор Н. .В. Лукіна), а також комунальний заклад «Загальноосвітній навчальний заклад І ступеня - гімназія №39» м. Кам’янського (директор С. Л. Занєгіна).

21 червня на базі гімназії №39 м. Кам’янського відбулася зустріч представників Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА та департаменту з гуманітарних питань Кам´янської міської ради з педагогічним та батьківським колективами гімназії. Серед гостей були присутні: Світлана Іванівна Нерянова, головний спеціаліст відділу дошкільної та початкової освіти департаменту загальної середньої освіти МОН України; Наталія Миколаївна Олійник, начальник відділу загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА; Кириченко Наталія Вікторівна, головний спеціаліст відділу загальної середньої освіти управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти ДОіН Дніпропетровської ОДА; Катерина Карпівна Шахова, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Тетяна Яківна Онищенко, директор департаменту з гуманітарних питань Кам´янської міської ради, Валентина Андріївна Ващенко, завідувач методичним кабінетом при департаменті з гуманітарних питань міської ради. Делегація мала на меті визначити ступінь готовності закладу до роботи в рамках проекту «Нова українська школа».

Педагоги гімназії та батьківський комітет на чолі з директором С. Л. Занєгіною представили заклад гостям, які оглянули пришкільну територію, «Козацький стан» – результат сумісної праці батьків та вчителів, педагогічний музей, кабінети початкової школи, спортивний зал, медичний блок, лекційну залу. Директор гімназії Занєгіна С.Л. презентувала експериментальну роботу гімназії, участь закладу у всеукраїнських та міжнародних педагогічних виставках, досягнення учнів та педагогів, зокрема був представлений педагогічний музей (завідувач Т. В. Юрченко) – гордість гімназії, адже щороку роботу його керівника та юних екскурсоводів визнають кращою на різноманітних конкурсах всеукраїнського рівня, а нещодавно музей гімназії отримав звання «зразковий»; також були презентовані гостям гімназійні медіа: газета «ГРОНО» (керівник Е.Р. Полтавець) та телебачення «TV-39» (керівник Н. М. Станкевич), які також неодноразово ставали призерами конкурсів різних рівнів. Заступник директора з навчально –виховної роботи Одинцова Г.В. для всіх присутніх окреслила основні напрямки роботи педагогічного колективу в умовах переходу до Нової української школи. Делегація відмітила належну матеріальну базу кабінетів початкової школи, яка відповідає високим стандартам завдяки турботливому та небайдужому ставленню батьківської громади гімназії, підтримки міської влади. Загалом, гості залишили схвальні відгуки про заклад, що йде в ритмі сучасної педагогіки та відкритий до інновацій і реформ.

Наостанок С. І. Нерянова, головний спеціаліст відділу дошкільної та початкової освіти департаменту загальної середньої освіти МОН України, від імені Лілії Гриневич, укладача Концепції нової української школи, Міністра освіти і науки України, подарувала гімназії та департаменту з гуманітарних питань міської ради методичний посібник «Нова українська школа. Концептуальні засади реформування середньої школи» з автографом та побажаннями плідної співпраці.

Відповідно до програми перебування делегації у нашому місті було також відвідано ДНЗ-ЦРД№ 31 (завідуюча Дарадан Т.М.).

У закладі створені належні умови для всебічного повноцінного розвитку, комфортного перебування дітей в дошкільному закладі. Оформлення кабінетів (інформатики, образотворчого мистецтва, іноземної мови, екології, кабінетів корекційних педагогів та дефектолога, розвивального кабінету психологічної служби, фізіотерапевтичного кабінету, ЛФК тощо), музичної та спортивних зал, плавального басейну та групових кімнат є педагогічно доцільними, відповідно естетичним, медичним та педагогічним вимогам. Вразили гостей заходи, спрямовані на оздоровлення дітей ДНЗ-ЦРД№ 31.

Фото

Переглядів: 507 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar