Головна » 2018 » Березень » 19 » Підготовка учнів до ЗНО-ДПА – 2018 з фізики. Міжнародний моніторинг якості природничо-математичної освіти PISA-2018
17:56
Підготовка учнів до ЗНО-ДПА – 2018 з фізики. Міжнародний моніторинг якості природничо-математичної освіти PISA-2018

14.03.2018 р. на базі НВК №36   Луніченко Н.В., методист МК ДзГП, розпочала планову нараду-семінар вчителів фізики та астрономії загальноосвітніх навчальних закладів своїм виступом за темою «PISA-2018 в Україні: міжнародний моніторинг  якості природничо-математичної освіти», в якому  ознайомила  вчителів з основними нормативними документами КМУ, МОН України, що регламентують проведення досліджень якості знань учнів в нашій країні. Також   Продемонструвала презентацію щодо особливостей проведення міжнародного дослідження PISA – 2018.

Про проведення тестування PISA-2018 та  підготовку вчителів і учнів до тестування розповів Безьянов О.О., вчитель фізики та астрономії НВК №36, керівник ММО. За допомогою інтерактивної дошки вчителі побачили конкретні завдання з досліджень минулих років, обмінялись досвідом підходів щодо навчання та консультування учнів з метою результативно-якісного обрання вірних відповідей до непростих завдань.

Марченко В.Ф., вчитель фізики та астрономії СЗШ №22, в своєму виступі навела багато прикладів із збірників завдань ЗНО, TIMSS інших джерел, при виконанні яких учням необхідно не лише володіти знаннями, а й вміти логічно мислити, розмірковувати та застосовувати знання в життєвих ситуаціях. 

Про  особливості тесту ЗНО з фізики у 2018 році доповів учасникам наради-семінару Лук’янов І.В., вчитель фізики технічного ліцею. Він надав рекомендації, підказки як налаштовувати учасників ЗНО на глибоке розуміння фізичних явищ, процесів у природі тощо.

При підведенні підсумків наради та прийнятті рекомендацій вчителі- учасники методичного заходу висловили своє бачення проблем, які виникають у учнів саме в практичному застосуванні знань. Вирішено під час підготовки старшокласників до участі в моніторингу, ЗНО здійснювати співпрацю з вчителями математики, хімії, біології, географії, екології.
Переглядів: 357 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar