Головна » 2019 » Квітень » 8 » ПЛЕКАЙМО МУДРЕ СЛОВО ГОНЧАРА
08:38
ПЛЕКАЙМО МУДРЕ СЛОВО ГОНЧАРА

Традиційними стали у комунальному закладі «Середня загальноосвітня школа №25» (директор Бесєдіна І.Є.) Гончарівські квітневі тижні. Саме 3 квітня  в усій країні проходять заходи, присвячені річниці від дня народження славетного  письменника Дніпропетровщини.

Уся шкільна родина зібралася в актовій залі на вечір пам’яті відомого діяча культури та літератури, ім’я якого почесно носить шкільний Літературний   музей, – О.Гончара. Гарний настрій створив учень 6-В класу Андрущенко Євген піснею про Україну. Учні 8-А та 8-Б класів підготували і провели на високому рівні справжнє свято слова, мудрості й шани людині, життя і праця якої завжди має бути прикладом для молоді, а твори виховуватимуть наступні покоління і вчитимуть українців любові до Батьківщини, до батьків, до рідної мови.

Ведучі на святі (Білоножка Є., Товстопят Є., Скорик С.) ознайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом Олеся Гончара, учні 8-Б класу Кім В. та Клімєнков І. читали фронтову поезію, Чемирис Б., Левченко М., Рєзнік А. – посвяти самому письменнику. Із подивом глядачі слухали уривок у виконанні Пилипчук М. (8-Бкл.) із роману «Собор», де точно передано опис пам’ятника Прометею, що височіє на площі ДМК у нашому місті. Козіна Ю. (екскурсовод музею, учениця 11-А кл.) повідомила про тернисту долю самого роману ще в 60-х р.р. ХХ століття, про заборони й перешкоди, про репресії й редагування окремих розділів.

Ніхто не залишився байдужим до таїни слова О.Гончара.  Сподіваємося, що цей захід надихне кожного на вивчення й читання творів нашого земляка, а його настанови допоможуть у житті дітей бути справжніми патріотами.
Переглядів: 248 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar