Головна » 2017 » Листопад » 24 » Працюємо за новим змістом освіти
14:13
Працюємо за новим змістом освіти

22 листопада 2017 року на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №40» Кам’янської міської ради відбувся семінар-практикум вчителів історії та суспільствознавчих дисциплін з теми «Педагогічне конструювання громадсько активної особистості в ході реалізації Державного стандарту освіти (галузь «Суспільствознавство»)».

Відкрила роботу семінару-практикуму завідуюча міським методичним кабінетом Ващенко В.А., яка у своєму виступі ознайомила учасників семінару з  основними положеннями нового Закону «Про освіту», акцентувала увагу вчителів суспільствознавчих дисциплін на реалізацію Державних стандартів освіти (галузь «Суспільствознавство») за оновленими програмами та підручниками, надала рекомендації щодо відзначення в навчальних закладах міста пам’ятних історичних дат та подій.

Директор СЗШ №40 Зєбзєєва А.Г. презентувала присутнім основні напрями діяльності закладу освіти та ознайомила з творчими проектами, за якими будується навчально-виховний процес.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Лісогор Т.М. у своєму виступі висвітлила питання системи роботи вчителів суспільствознавчих дисциплін закладу в рамках реалізації Державного стандарту освіти.

Практичний блок семінару складався з презентацій уроків, які були представлені вчителями історії Грековою Г.І. та Потаповою Т.М., і інформаційно-методичного меседжу з теми «Реалізація оновленого Державного стандарту освіти шляхом використання інноваційних педагогічних технологій», під час якого вчителі мали можливість ознайомитися з актуальними інноваціями в українській освіті, розглянути питання реалізації ключових компетентностей  та наскрізних змістових ліній оновлених навчальних програм з суспільствознавчих дисциплін, які впроваджуються у освітній процес.  

Логічним продовженням інформаційно-методичного меседжу став тренінг, проведений практичним психологом закладу Солнцевою О.А. з проблеми попередження професійного вигоряння педагогічних працівників.   

Родзинкою семінару стала участь вчителів у заході виховного спрямування «Усе моє, що зветься Україна», який було представлено у формі квест - гри. На кожній зупинці-станції командам були запропоновані цікаві та пізнавальні завдання, виконання яких сприяло набуттю позитивних вражень та створенню гарного настрою.

В рамках «Актуального мікрофону» під час обговорення заходів, представлених на семінарі, вчителями суспільствознавчих дисциплін були висловлені позитивні думки та надана висока оцінка проведеного семінару.
Переглядів: 360 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar