Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Про формування інформативної компетентності учнів
12:46
Про формування інформативної компетентності учнів

Міський семінар – практикум для  вчителів інформатики на тему «Формування інформативної компетентності учнів» відбувся 11 жовтня 2018 року в загальноосвітній  школі №5 ім. Г.Романової.

Наталія Володимирівна Луніченко, методист методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань, обґрунтувала актуальність та перспективність обраної теми. У своєму вступному слові акцентувала увагу щодо ролі саме вчителя інформатики в набутті учнями різних вікових категорій прикладних, життєво важливих компетентностей, зокрема, інформативної компетентності.

У презентаційному креатив  - кейсі «КЗ «СЗШ №5 ім. Г.Романової» - шлях до Нової української школи: традиції та перспективи» директор  Тетяна Василівна Романко повідомила про становлення, розвиток та досягнення закладу за 82 роки існування.

Заступник директора з освітньої роботи Беган Олена Георгіївна представила еплексію «Формування інформативної компетентності учнів. Медіаосвіта».       

Під час       практичної частини вчитель інформатики Андрій Анатолійович Смоляр з учнями 10-Б класу продемонстрував фрагмент уроку «Навчання в Інтернеті. Професії майбутнього».

У творчому тандемі інформаційні технології та традиційні друковані книжки Смоляр А.А. та Москаленко Н.В., завідуюча шкільною бібліотекою, з учнями  4-А класу провели інтерактивний бліц - турнір «Віртуальний світ книжок. Улюблені тварини - герої літературних творів».

Присутні на семінарі – практикумі педагоги брали участь у артпаузі «Створення візерунків у колі засобами комп`ютерної графіки для емоційної рівноваги», яку підготувала Горяінова Світлана Вікторівна, вчитель інформатики та образотворчого мистецтва.

Захист учнівських творчих проектів з програмування  продемонстрували учні – вихованці Смоляра А. А..

Після практичної частини учасники семінару ділилися враженнями, надавали рекомендації, обмінювалися досвідом, висловлювали слова вдячності всім, хто  готував і проводив  семінар.
Переглядів: 309 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar