Головна » 2018 » Серпень » 30 » Проведення серпневої наради для вчителів базових закладів з викладання предмету «Захист Вітчизни»
08:51
Проведення серпневої наради для вчителів базових закладів з викладання предмету «Захист Вітчизни»

27.08.18 року на базі КЗ «НВК Академічний ліцей №15»  відбулася установча серпнева нарада методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни».

Розпочала зустріч методист методичного кабінету при ДзГП – Фіалко Віра Володимирівна, яка підвела підсумки роботи вчителів військової справи за 2017-18 н.р, проаналізувала стан навчально-методичної, військово-патріотичної, спортивно-масової роботи у закладах освіти міста.

Вчителі військової підготовки  закладів загальної середньої освіти , які розташовані у Дніпровському районі звітували про роботу базового закладу з вивчення предмету «Захист Вітчизни»,  надали поради, щодо якісного планування навчально-методичної роботи, організації практичних занять та взаємодії з військовими формуваннями, волонтерськими та громадським організаціями  нашого міста. Заступник директора КЗ «НВК Академічний ліцей №15»  з ВПВ Медвєдєв О.І. доповів про рівень навчальних досягнень учнів з предмету, ознайомив присутніх з результатами моніторингу військово-патріотичної роботи базового закладу.

На методичному форумі визначили, як на підставі надбаного досвіду  організувати аналогічну роботу базових закладів  освіти з вивчення предмету «Захист Вітчизни», які розташовані  у Південному та Заводському районах для юнаків та дівчат у 2018-19 навчальному році.

Жвавого обговорення набуло питання, щодо проведення військово-спортивних змагань на рівні районів та міста. У цьому напрямку роботи вчителі  вирішили задіяти нові форми діяльності, які дадуть можливість якісно покращити результати та рівень виступу команд нашого міста на зональних та обласних  змаганнях.

За підсумками наради методист методичного кабінету Фіалко В.В. звернула увагу військових керівників на неухильне виконання основних вимог, а саме:

  • забезпечити виконання вимог нормативно-правових документів з військово-патріотичного виховання, Положення про базові заклади  та вивчення предмету «Захист Вітчизни» здійснювати  відповідно до вимог програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів ЗЗСО ( наказ МОН від 23.10.2017 № 1407), у якій визначено компетентісний підхід до вивчення предмета в контексті  Нової української школи;
  • здійснювати реалізацію основних навчальних і виховних завдань   предмету «Захист Вітчизни» через відокремлені у навчальній програмі наскрізні змістові лінії: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров'я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність»;
  • забезпечити  реалізацію системних заходів, спрямованих на посилення патріотичного виховання дітей та молоді – формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей: верховенство права, поваги до національних символів (Герба, Прапора, Гімну України), участі у громадсько-політичному житті країни, поваги до прав людини, толерантного ставлення до цінностей і переконань представників іншої культури, а також до регіональних та національно-мовних особливостей, рівності усіх перед законом, готовності захищати суверенітет і територіальну цілісність України;
  • впроваджувати у навчально-виховний процес форми і методи виховної роботи, що лежать в основі козацької педагогіки:  залучати волонтерів, учасників бойових дій, військовослужбовців ЗС України.
За підсумками робочої зустрічі колектив методичного об’єднання прийшов до спільного висновку –  у базових закладах освіти з вивчення предмету «Захист Вітчизни» згуртувалися працездатні вчителі з достатнім військовим та освітнім досвідом, які здатні організувати якісний  рівень навчально-методичної  та військово-спортивної роботи, мають творчий підхід до вирішення поставлених завдань та ставлять за мету якісну та цікаву  реалізацію вивчення військового предмета у нашому місті!
Переглядів: 253 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar