Головна » 2020 » Листопад » 11 » ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ
08:16
ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ
05 листопада 2020 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам'янської міської ради у форматі відеоконференції (платформа ZOOM) проведено семінар для  практичних психологів закладів загальної середньої освіти на тему «Психологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами». Практичний психолог КЗ «Середня загальноосвітня школа № 22» (директор Худолєєва І.К.) Мельник Ірина Анатоліївна поділилися досвідом своєї роботи з колегами.
Питання інклюзивної освіти та її аспектів  актуальні. Більшість шкіл нашого міста вже надають освітні послуги дітям, які мають особливі освітні потреби. Метою семінару було підвищення професійної компетенції  практичних психологів у сфері психологічного супроводу  дітей з ООП. Під час семінару учасники ознайомилися із індивідуально-психологічними аспектами дітей різних нозологій, актуалізували знання з нормативно-правого підґрунтя, із алгоритмом психологічного супроводу. Було акцентовано увагу на види діяльності, які повинен виконувати практичний психолог, щоб у дитини не виникало труднощів із адаптацією та спілкуванням.
Учасники заходу, не зважаючи на онлайн-формат, мали змогу попрацювати практично, поспілкуватися, ознайомитися із методикою «Фішбоун», обмінятися враженнями та досвідом своєї діяльності на ниві інклюзивного навчання. Варто зазначити, що успішний та компетентний психологічний супровід дитини з особливими освітніми потребами є однією з  найважливіших передумов для успішної соціалізації такої дитини.
Звертаючись до учасників науково-методичного заходу Світлана Чобанян, методист методичного кабінету,  наголосила, що обізнаність суспільства в питаннях інклюзивної освіти є підґрунтям для толерантних та емпатійних взаємовідносин, а розглянуті питання мають практичне спрямування та методичні орієнтири для подальшої роботи практичних психологів.


 
Переглядів: 241 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar