Головна » 2016 » Грудень » 5 » Переймаємо досвід кращих
20:43
Переймаємо досвід кращих
У сучасному світі гостро стоїть проблема творчого розвитку особистості. Кожна цивілізована країна дбає про творчий потенціал суспільства загалом і кожної людини зокрема. Посилюється увага до розвитку творчих здібностей особистості, надання їй можливості виявити їх.

Розвиток творчої особистості потребує впровадження нових дидактично-методичних засобів, що допомагають моделювати навчально-виховний процес, виходячи із поставленої мети.

Саме алгоритм роботи, що сприяє формуванню творчих і пізнавальних здібностей школярів, продемонстрували педагоги комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №20 ім. О.І.Стовби» Кам’янської міської ради, на базі якої був проведений міський  семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи школи  І ступеня  на тему «Створення педагогічним колективом передумов для успішного формування в учнів ключових компетенцій відповідно до вимог Державного стандарту початкової загальної освіти». 
Формування ключових компетенцій учнів на основі застосування різних форм, методів, прийомів і засобів навчання  продемонстрували вчителі, які майстерно провели відкриті уроки: Зіновьєва І.С. – бінарний урок-квест з природознавства і англійської мови, Акімова О.М. - інтегрований урок з предметів «Українська мова», «Я у  світі» та трудового навчання, Ховрич Н.В. – урок з предмету «Людина і світ» за науково-педагогічним проектом «Інтелект України», Зубицька Л.А. урок читання за науково-педагогічним проектом  «Інтелект України».  Екскурсії в шкільний  музей Бойової Слави  та  до меморіальної стіни «Незламні духом».  Логічним завершенням практичної частини семінару стало національно-патріотичне свято «Мова-перлина душі українського народу», яке підготували учні 3-А класу (вчитель  Охріменко А.І.)

Методи, прийоми, засоби навчання, що застосували вчителі на уроках та позакласних заходах сприяли активізації діяльності учнів, формували творчі і пізнавальні здібності, стійкий  інтерес до вивчення нового матеріалу.

Спостерігаючи за роботою учнів, розумієш, що така форма роботи – закономірність. Уроки настільки захоплюють учнів, що вони забувають про присутніх гостей, почувають себе вільно, повністю віддаючись роботі.

Учасники семінару ще раз переконались в тому, що формування  в  учнів ключових компетенцій розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів, а це робота  не одного дня, а щоденної праці всіх учасників навчально-виховного процесу. Дякуємо за натхненну працю і бажаємо колективу творчості і наснаги.
Расторгуєва Н.Ф., заступник директора з  НВР школи  І ступеня  НВК № 3
Переглядів: 360 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar