Головна » 2017 » Лютий » 7 » Розмаїття програм для дошкільної освіти: види, вимоги до укладання
00:56
Розмаїття програм для дошкільної освіти: види, вимоги до укладання
Видавництвом «Ранок» минулого року започаткована «Інтерактивна школа творчого вчителя». Триває зимова сесія в онлайн-режимі  і проведиться серія  авторських вебінарів для педагогів із дошкільної освіти. Зокрема, така робота у школі була організована із офісу видавництва у Києві і присвячувалася питанням програмного забезпечення змісту дошкільної освіти. На зв`язку перебувало понад 300 слухачів, що підключилися із різних регіонів України, в т.ч. і педагоги міста Кам'янського.
Спікером цього стала Олена Низковська, начальник відділу дошкільного розвитку ДНУ «Інститут модернізації змісту дошкільної освіти». Вона вела розмову про актуальність і переваги розмаїтого програмного забезпечення змісту дошкільної освіти з огляду на демократичні тенденції у вітчизняній освіті, дала характеристику чинним нормативно-правовим засадам розроблення програм для дошкільної освіти, детально розповіла про види програм розвитку, виховання і навчання дітей раннього і дошкільного віку для різних форм надання дошкільної освіти та про принципи укладання, вимоги до структури і змістового наповнення  програм. Її виступ супроводжувався презентацією чинних комплексних і парціальних програм, рекомендованих для використання в дошкільних навчальних закладах у поточному навчальному році.  Учасники вебінару отримали відповіді на запитання щодо програмного забезпечення освіти дітей з особливими потребами для груп і закладів спеціального типу та інклюзивних груп, підготовки нових редакцій програм, термін дії грифів на які закінчується, про програми з виховних аспектів освітнього процесу в дошкільних закладах та ін.
 
Ознайомитися з діючіми програми з дошкільної освіти можна на сайті Міністерство освіти і науки за посиланням: http://mon.gov.ua/activity/education/doshkilna/programy.html 
 
Запрошуємо колег приєднатися до участі у наступній – весняній – сесії в «Інтерактивній школі творчого вчителя», яка запланована на період з  20 березня по 01 квітня 2017 року.
Переглядів: 298 | Додав: SEP | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar