Головна » 2016 » Листопад » 10 » Розширене засідання колегії з питань освіти департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради
20:40
Розширене засідання колегії з питань освіти департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради
10 листопада 2016 на базі  КЗ «Загальноосвітня середня школа №44» відбулося розширене засідання колегії з питань освіти департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради. На засідання були запрошені керівники дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. 

Колегія розглянула питання:
  1. Про затвердження положення «Про рейтинг діяльності навчальних закладів м. Кам’янського».
  2. Про формування національної свідомої особистості шляхом удосконалення викладання української мови та літератури в школах міста (на виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді (наказ Міністерства освіти і науки України №641 від 16.06.2015).
  3. Про реалізацію Указу Президента України «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація» (від 09 лютого 2016 року №42/2016).
  4. Про виконання Закону України «Про охорону дитинства» в закладах освіти міста.
Директор департаменту з гуманітарних питань, заступник голови колегії з питань освіти Онищенко Т.Я.  ознайомила членів колегії з проектом положення  «Про рейтинг діяльності навчальних закладів м. Кам’янського». Затверджене колегією з питань освіти Положення було озвучене керівникам навчально-виховних закладів. Підсумки діяльності навчальних закладів будуть підводитися двічі на рік: на кінець навчального року та кінець календарного.

Згама Т.П., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань, висвітлила питання формування національної свідомої особистості шляхом удосконалення викладання української мови та літератури в школах міста.  Панченко Л.В., керівник міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури, вчитель української мови та літератури технічного ліцею поділилася досвідом використання можливостей кабінету у виступі «Портрет сучасного кабінету української мови та літератури».

Чобанян С.О., методист методичного кабінету при департаменті  з гуманітарних питань, доповіла про реалізацію Указу Президента України «Про Національну стратегію з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація». В обговоренні питання взяли участь Івашина А.А., завідувач сектору спорту департаменту з гуманітарних питань, який познайомив з різновидами масового спорту у місті:  «Спорт для всіх – запорука здоров’я нації»; Кирпа О.М., директор КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа №4», інформував  про співпрацю дитячо-юнацьких спортивних шкіл із навчально-виховними закладами міста, про досягнення вихованців ДЮСШ міста; Журавель І.О., завідувач КЗ «Спеціальний дошкільний навчальний заклад-центр розвитку дитини №32 «Дельфін», акцентувала увагу присутніх на важливість рухової  активності дітей в умовах дошкільного закладу, зокрема, спеціалізованого; Загородня Л.І., директор КЗ «Загальноосвітня середня школа №44» представила досвід роботи закладу «Формування здорового способу життя та вирішення проблем залучення учнів до оздоровчої рухової активності в системі роботи школи». Членам колегії та керівникам навчально-виховних закладів учні школи продемонстрували показові виступи проведення фізкультхвилинок, активних перерв, ритмічної гімнастики, які систематично проводяться у школі і є обов’язковою частиною фізкультурно-оздоровчої роботи школи.

Завалько О.В., головний спеціаліст  відділу освіти департаменту з гуманітарних питань інформувала про виконання Закону України «Про охорону дитинства» в закладах освіти міста. Висвітлення питання продовжила  Мунтян В.О., методист Центру «Сузір’я», «Про соціально-педагогічний та психологічний супровід дітей групи ризику».
 
Секретар колегії з питань освіти
Департаменту з гуманітарних питань
С.О. Чобанян
Переглядів: 387 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar