Головна » 2017 » Січень » 30 » Семінар для керівників гуртків з образотворчого мистецтва
11:29
Семінар для керівників гуртків з образотворчого мистецтва
Семінар для керівників гуртків з образотворчого мистецтва  «Гурткова робота як один із засобів формування соціальних навичок у дошкільників» проведено у комунальному закладі «Спеціальний дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №40 «Вогник»  (зав. Путіліна А.В.).
У вступній частині учасники отримали інформацію «Пріоритетні напрямки роботи закладів дошкільної освіти міста у 2016-2017 н.р.» (Попова Ю.П., головний спеціаліст відділу освіти ДГП) та ознайомилися з досвідом організації роботи за художньо-естетичним та гуманітарним напрямком СДНЗ №40 «Вогник» (виступ-презентація завідувач Путіліна А.В.).
Детально розглянуто питання «Формування соціальної компетенції дошкільників через гурткову роботу», ведення документації та планування роботи (вихователь-методист Пустовойт Л.В.).

Практичний показ заняття з елементами техніки кінусайга «Використання інноваційних технологій в роботі гуртка образотворчого мистецтва: «Домівка для ангела», провели керівник гуртка образотворчого мистецтва Бугрій А.А.та вихователь Шульга І.С.

Захоплення та належну оцінку колег викликала виставка робіт педагогів, батьків та дітей із циклу «Зимові свята», а потім гостей запросили до творчої лабораторії, де під керівництвом Бугрій А.А. кожен мав змогу освоїти нову цікаву техніку - кінусайга - та виготовити власноруч картини.

Керівник гуртка образотворчого мистецтва СДНЗ №32 «Дельфін» Ключко Т.М., яка атестується у черговому циклі атестації 2017 року, поділилася досвідом по використанню ефективних форм, методів та засобів роботи, діагностиці виявлення здібності вихованців, підготовки та участі дітей у фестивалях, конкурсах, змаганнях тощо.

Після плідної роботи практичний психолог Денисова Н.М. ознайомила з прийоми психологічного розвантаження і для педагогів, і для дітей.

І традиційно, захід не обійшовся без виступів дітей та педагогів: візитка «Живемо з «Вогником»!, міні-спектакль «Різдвяне диво», флешмоб «Україна колядує» (музичні керівники Мельник С.В., Коноплянка В.О.)  

Підсумовуючи семінар, учасники зазначили, що необхідно розвивати творчі здібності дітей, впроваджувати особистісно - зорієнтованої систему освіти на засадах гуманної педагогіки, щоб дитина виховувалась людиною благородною, великодушною, любила Батьківщину, цінувала би батьків та дбайливо ставилась до культури свого народу, розвивалася духовно і морально, оволодівала знаннями, які ведуть до творчості та творення блага.
Переглядів: 355 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar