Головна » 2017 » Січень » 22 » Семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів
23:04
Семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів
Семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів Заводського та  Південного районів міста за однією спільною темою пройшов 16 січня у  Міжнародний день зимових видів спорту.

У СДНЗ №21 «Струмочок» (зав.Коваленко В.М.) та ДНЗ №29 «Світлячок» (зав. Барабаш В.М.) вихователі мали можливість ознайомитися з організацією рухової активності дітей на подвір’ї у зимовий період, методикою проведення спортивних розваг та взаємодії із інструкторами з фізичної культури.
І з дорослими, і з дітьми проведена бесіда про  важливість прогулянок на свіжому повітрі, про зиму, сніг, а також захопливі ігри, зимові розваги і заняття людей, які нині стали видами спорту. Малятам розповіли про спортсменів, притаманні їм риси характеру, особливості різних видів спорту. А батькам було надано домашнє завдання: поміркуйте разом з дітьми як ви  можете випробувати себе у різних видах спорту та що для цього потрібно.

Впродовж дня з використання рекомендацій  журналу «Джміль» та методичного кабінету ДГП Кам'янської міської ради проведена робота:
  • Сюрпризний момент для дітей “Телевистава” з використанням макета телевізора та лялькового театру.
  • Бесіда про зимові види спорту.
  • Гра “Що потрібно, аби стати...”: педагог називав види спорту, діти по черзі називали риси характеру, які їм слід сформувати в собі, щоб стати чемпіонами у цих видах спорту.
  • Дослідження‑розмірковування “Чому лижі по пухкому снігу їдуть?”, “Чому ковзани легко рухаються по льоду?”, “Що допомагає стрибуну з трампліна триматися у повітрі?”.
  • Фізкультпауза “Ми — спортсмени”: діти імітували рухи спортсменів — лижників, біатлоністів, саночників, ковзанярів тощо.
  • Бесіда‑роздум про правила поведінки на лижні, ковзанці, під час спуску з гори на лижах тощо.
  • Образотворча діяльність “Краса руху”: діти зображали спортсменів (стаття “Тих сьогодні намалюю, хто для нас усіх працює”“Джміль”, № 1, 2014).
Мета заходу: підвищити інтерес до зимових видів спорту і залучити дітей та їх батьків до активного способу життя, навчати дітей сприймати їх не тільки як змагання, а й як чудові розваги. Цей день дав можливість насолодитися снігом та зануритися у світ зимових видів спорту. Педагоги та батьки були єдині, що зима -  це не привід проводити вільний час з дитиною виключно вдома та у приміщенні. Цікаві розваги для дітей на вулиці можна організувати практично в будь-яку погоду. Існує безліч зимових ігор, які подарують дітям і навіть дорослим масу позитивних емоцій та незабутніх вражень.
 
Переглядів: 420 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar