Головна » 2017 » Лютий » 27 » Семінар - ярмарок творчих ідей в середній загальноосвітній школі №12
20:20
Семінар - ярмарок творчих ідей в середній загальноосвітній школі №12

За ініціативою департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради (директор Онищенко Т.Я.) 22 лютого 2017 року на базі середньої загальноосвітньої школи № 12 відбувся семінар-практикум «Методологічні засади процесу пізнавальної діяльності на уроках обслуговуючої праці крізь призму технології середовищного навчання». Серед гостей семінару були начальник відділу освіти міської ради Живаго О.А., спеціальний кореспондент Дніпропетровського обласного радіо Бройтман Л.Г. та майстри виробничого навчання ДЦППРК. Науковий супровід семінару забезпечувався методистом методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань Заікою Н.І.

Високу оцінку теоретичній та практичній частині семінару дала заступник директора департаменту з гуманітарних питань Живага Оксана Анатоліївна. Вона зазначила, що презентація директора школи №12 Запорожець А.А. щодо впровадження моделі досвідного навчання та технологій середовищного та сервісного навчання в освітній процес є одним з актуальних завдань нової української школи. Заіка Н.І. наголосила, що безумовною перевагою семінару стало поєднання питання викладання предмету «Обслуговуюча праця» з проблемою екологічної та споживчої грамотності учнів.

Теоретичний блок заходу підкріплювався майстер-класом «Виготовлення квітів з екологічно чистих матеріалів», виставою лялькового екологічного театру «Бережи свій дім», брейк-грою «Інтуїція. Історія моди». В презентації «Творимо красу своїми руками» бібліотекар школи Лебеденко Л.С. розкрила роль бібліотеки в підвищенні фахової майстерності як учителів праці, так і педагогів в цілому та представила вироби вчителів школи № 12 та власні, зроблені за допомогою отриманої інформації з додаткової літератури, яка є в закладі.

Прикрасою семінару стала презентація виставкової зали, в якій було представлено найкращі роботи учнів школи №12, виконані в техніках бісероплетіння, ізонитка, в’язання спицями та гачком, вишивка, виготовлення м’якої іграшки, стендове моделювання та ін. Гостей семінару та вчителів тридцяти п’яти загальноосвітніх навчальних закладів  вразив професіоналізм учнів школи Чехути Марії, Волошиної Кристини, Печериці Іллі, чия творчість була оформлена в персональних виставках. Зацікавили відвідувачів і колективний проект старшокласників «Макет школи в масштабі» та творча робота родини Мизнікових «Історія міста Кам’янське».

Родзинкою семінару став майстер-клас із розпису пряників, який в рамках благодійної акції підготували та провели для дітей соціально незахищених категорій майстри ДЦППРК та працівники школи №12. Кожна дитина не тільки навчилась користуватись харчовими фарбами, а й отримала насолоду від зробленого власними руками виробу!

В блоці «Рефлексія» керівник міського методичного об’єднання вчителів обслуговуючої праці Пономаренко Н.В. зазначила, що рівень роботи, який показали вчителі  під час семінару, відповідає тим стандартам, які були задані на заходах всеукраїнського і обласного рівнів аналогічного спрямування, і де вчителі та учні м. Кам’янського завжди гідно представляють місто, займаючи перші місця в олімпіадах і конкурсах.

На останок вчителі обслуговуючої праці міста оформили «Дерево успіху» і побажали всім творчої наснаги в подальших проектах і заходах, спрямованих на реформування системи освіти XXI сторіччя.
Переглядів: 383 | Додав: SEP | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar