Головна » 2019 » Листопад » 22 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ
14:28
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ

21 листопада 2019 року відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань міської ради на базі гімназії №27 (директор Маслєніков Р.В.) відбувся семінар-практикум для практичних психологів закладів загальної середньої освіти  за темою: «Розвиток толерантності як підґрунтя для формування громадянської та соціальної компетентності».

Практичний блок зацікавив учасників семінару-практикуму запропонованими формами роботи.  Турчин О.А., практичний психолог закладу,  провела елементи тренінгів: «Толерантність починається з тебе: стереотипи та упередження», «Алгоритм  діалогу з вирішення конфлікту» та практичне заняття «Застосування відновлювальних практик з метою попередження та розв’язання конфліктів». Психологи відпрацьовували запропоновані методики, обговорювали їх  результативність та  ділилися власним досвідом.

Актуальне інтерв’ю «Інклюзивна освіта очима дітей» було відзначено практичними психологами як цінний ресурс для роботи як з дітьми, що мають особливі потреби, так і для  формування сприятливого толерантного середовища  в інклюзивних класах.

Під час семінару було приділено увагу попередженню емоційного вигоряння педагогів і запропоновано  виготовлення іграшки «антистрес» - сенсорної пляшечки.

Незабутнє враження  учасники семінару отримали під час відвідування експозицій шкільного  музею історії селища Романкове та новобудови дошкільного відділенні гімназії.

На завершення роботи учасники семінару обмінялися  думками про відвідані заходи.

Переглядів: 194 | Додав: pula | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar