Головна » 2020 » Лютий » 21 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
08:55
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ПСИХОЛОГІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

20 лютого 2020 року на базі ІРЦ «Сузір’я» (директор Наказна К.В.) відбувся міський семінар-практикум для практичних психологів закладів загальної середньої освіти за темою: «Стратегії психолого-педагогічного супроводу дітей з розладами дефіциту уваги та гіперактивності».

Відкрила семінар методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Чобанян С.О., яка окреслила та актуалізувала тему зустрічі.

Практичні психологи інклюзивно-ресурсного центру «Сузір’я» Кутецька І.Г. та Мунтян В.О. ознайомили присутніх із диференціацією РДУГ,  основними їх проявами  та коморбідними розладами,  реакціями на психотравмуючі ситуації та сучасними стандартизованими методиками як  важливим інструментом  для прийняття рішень у діагностуванні та плануванні втручання.

Практичний блок семінару включав психологічну гру «Безоціночне спостереження та поведінкове керівництво», практикуми «Створення сприятливих умов для успішної адаптації осіб з РДУГ в освітньому просторі. Шляхи компенсації розладу»,  «Формування адаптацій та первенція ускладнень проблемної поведінки здобувачів освіти, які демонструють ознаки РДУГ». Було пезентовано спеціальне  корекційне обладнання для  реалізації  рухової потреби дітей з ознаками РДУГ.

Практичні психологи отримали рекомендації щодо психологічного супроводу  учнів з ознаками РДУГ в умовах закладу загальної середньої освіти.

             

Переглядів: 244 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar